Favoriete kookboeken!

1001004010946622Op dit moment hebben wij 2 absoluut favoriete kookboeken en die willen wij graag met jullie delen: Plenty van Yotam Ottolenghi en River Cottage Veg Every Day! (oftewel Veg ;)) van Hugh Fearnley – Whittingstall. Beide kookboeken zijn toppers op het gebied van groentegerechten. De kookboeken zijn geheel vegetarisch terwijl de heren schrijvers dat toch zeker niet zijn. Dat is misschien wel het leuke! Ze willen – vooral ook aan diereneters – laten zien dat groente eten toch echt niet saai hoeft te zijn. Helaas is het dat nog vaak wel als je zomaar een restaurant binnen wandelt. Maar daar gaat deze blog niet over!

Als je regelmatig een tijdschrift openslaat (en dan maakt het niet zo heel veel uit welke dat is) ben je ongetwijfeld al iets uit Plenty tegengekomen, misschien wel een variant op de geroosterde aubergine (uit de oven) die gevuld is met Griekse yoghurt en granaatappelpitjes Maar er staat nog veel meer in wat zeker de moeite waard is om te proberen. Een tip: de geroosterde groentesoep. Mijn absolute favoriet. Veg

Dan Veg. Dit kookboek kwam iets later uit maar bleek al gauw net zo’n pareltje. Veg heeft ons zelfs zo ver gekregen dat we nu zelf een pizzabodem of een pita-broodje maken. Helemaal niet zo moeilijk! Het leuke van deze beide kookboeken vind ik dat je gewoon een groente op kunt zoeken die je nooit echt lekker hebt gevonden, daarvan een recept kiest, het maakt en je dan bedenkt: hmm, eigenlijk is dit best een lekkere groente! Zo ben ik ineens best een fan van bietjes geworden die ik vroeger alleen maar naar modder vond smaken. Er bleken toch andere manieren van klaarmaken te bestaan dan schillen, in een pan met water gooien, beetje suiker erop en gaarkoken. Mijn moeder had destijds natuurlijk niet de beschikking over deze beide kookboeken dus dat vergeef ik haar.

Dan nog een derde kookboek waar ik ook enorm fan van ben maar die mijn mede-blogster nog niet in haar bezit heeft: Chloe’s Kitchen van Chloe Coscarelli. Deze jongedame is nog steeds erg jong (een jaar of 25) maar heeft wat mij betreft de veganistische keuken interessant en oké gemaakt. Iets wat geen enkel ander kookboek op dat gebied voor mij eerder voor elkaar heeft gekregen (de boeken van Lisette Kreischer vind ik erg leuk maar de meeste recepten vind ik maar zo-zo, niet mijn smaak). Chloe’s boek is een pareltje. Er is helaas geen Nederlandse vertaling van (wie weet komt die nog) maar de meeste Nederlanders kunnen prima Engels toch? Mijn favorieten: moo-shu vegetables, avocado pesto pasta en het choco-caramel shortbread. Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan op: http://chefchloe.com/vegan-recipes.html voor erg lekkere recepten.

Chloe's Kitchen

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!