Theemomentje; waar anders dan in Houwerzijl!?

Theefabriek Houwerzijl ingangZo nu en dan hebben we zin in een theemomentje… en momenteel is onze favoriete plek om naartoe te gaan dan de Theefabriek in Houwerzijl! Houwerzijl is een klein, schattig dorpje vlak boven Groningen, echt zo ongeveer in the middle of nowhere. Je rijdt (wij gaan altijd met de auto, met OV is vermoedelijk lastig, ’s zomers op de fiets is een prima optie) over allemaal kleine landweggetjes en hebt dan prachtig uitzicht over de weilanden. Met in het voorjaar natuurlijk de lammetjes in de wei. Dat Houwerzijl maar klein is, wordt al bevestigd door het inwoneraantal: dat ligt op ongeveer 250 namelijk!  Wij vinden het een sfeervol dorpje, met een mooie dorpskern waar je een paar (!) leuke winkeltjes vindt. Zoals bijvoorbeeld een tweedehandsboekenwinkel. En, je vindt er dus De Theefabriek!

 

 

 

Als je via de hoofdingang De Theefabriek binnen gaat, zie je dat er een beneden- en een bovenverdieping is. Wij kiezen meestal een plekje boven uit, dat zit het gezelligste vinden wij. Als we dan de menukaart krijgen, dan begint het pas echt: de allerlekkerste thee uitzoeken uit al die verschillende soorten… da’s best een opgave, gelukkig wel een hele leuke;-)) En iets lekkers bij de thee mag natuurlijk niet ontbreken: zalige warme (Grunneger) scones met clotted cream.
2 soorten chai thee met scones en clotted creamImpressie binnen theefabriek Houwerzijl

Een andere reden  om steeds weer naar De Theefabriek te gaan zijn alle verschillende soorten thee: echt geweldig, zoveel keuze! Je kunt zowel thee uit blikken laten scheppen (dus zelf zakjes laten vullen) als al voorverpakte thee kopen. De thee staat op soort (groen, wit, zwart, rooibos, en nog veel meer) opgesteld in de leuke theewinkel die bij De Theefabriek hoort.
Theesoorten HouwerzijlOnze favo theeserie Houwerzijl

 

 

 

 

 

Als je een beginnend theedrinker bent, is het extra leuk om het winkeltje bij De Theefabriek te bezoeken:
Zoveel keus uit leuke theepotten, mooi servies en glaswerk, zalige theesoorten en niet te vergeten de handige thee-eitjes. Die heb je nodig om de losse thee te kunnen zetten. Niet alleen praktisch, maar ook nog eens milieuvriendelijk;-).
Thee-eikels theefabriek Houwerzijl

Algemene informatie:
De Theefabriek
Hoofdstraat 15 – 25 in Houwerzijl
Check www.theefabriek.nl voor meer info en de openingstijden.

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!