Tweedehands in Dresden

Humanawinkel AltstadtToen we twee weken geleden een paar dagen in Dresden waren, verheugden we ons al op het tweedehands shoppen. Hoewel we zeer regelmatig in Duitsland komen (vooral dagtrips naar Bremen, Oldenburg, Hamburg, Osnabrück en Düsseldorf) hadden we nog nooit bij Duitse tweedehands klerenwinkels gekeken. Vooraf deden we wat onderzoek op internet (we kwamen helaas niet veel tegen) en dat bracht ons op gang. Gaandeweg kwamen we toch tot een vijftal leuke adresjes, waarvan vandaag de eerste twee – de 2 winkels van Humana.

De organisatie Humana zit ook in Nederland maar zamelt hier voornamelijk kleding in, om die vervolgens naar Afrika te sturen.

In de Humanawinkel in de Altstadt

In de Humanawinkel in de Altstadt

In Duitsland zijn er in een zestal steden Humana Boutiques waaronder dus in Dresden (ook in Hamburg, Keulen, Leipzig, Halle en Berlijn). In Dresden bezochten we eerst de winkel in de Altstadt aan de WallstraBe 19. Buiten stonden al diverse rekken met koopjes voor 1 euro. We zagen meteen dat hier ook bloesjes uit de jaren ’60 hingen, een zeer goed voorteken want we gaan bij voorkeur voor echt oud maar wel met een modern tintje.

Vintage blouse Humana, zonnebril Storm vorig seizoen, spijkerbroek vorig seizoen Mango, gympen TBS gekocht op Ile de Ré 5 jaar geleden.

Vintage blouse Humana, zonnebril Storm vorig seizoen, spijkerbroek vorig seizoen Mango, gympen TBS gekocht op Ile de Ré 5 jaar geleden.

In de kelder van de Humana in de Neustadt

In de kelder van de Humana in de Neustadt

Boven bleek ‘vintage’ te hangen. Of alles echt vintage was, is maar de vraag maar al gauw hadden we onze armen volhangen met diverse kledingstukken. Ik onder meer 2 hele mooie jurken (duimen dat ze passen) en mijn NSS-collega enkele leuke blousjes. De jurken bleken als gegoten te zitten. Wauw, wat voelde ik me hier goed in. De ene jurk kostte 9 euro en de andere 6 euro. Omdat ik nog enkele vlekken en losse naden vond die niet op het etiket stonden, kreeg ik beide jurken samen voor 9 euro mee (resp. 6 en 3 euro). Wat een koopje! Mijn dag kon niet meer stuk. Collega-NSS-er nam een van de bloesjes mee naar huis, een gebloemd exemplaar.

Het vintage jurkenaanbod

Het vintage jurkenaanbod

De volgende ochtend startten we met de andere Humana, helemaal enthousiast door onze superervaring in de eerste winkel. Ook de tweede, aan de KönigsbrückerstraBe – op de hoek van de JordanstraBe – was een succes. Wat een hoeveelheid fantastische oude jurken! Die waren overigens wel iets prijziger dan de jurkjes die we gisteren vonden, maar absoluut hun prijs waard (15-25 euro p.s.). Hier kocht ik een blauwe doorknooprok waar ik al zo lang naar op zoek was maar nooit in mijn maat kon vinden – veel van wat wij tegenkomen is maat 36. We hebben zelf gemiddeld maat 40, dan is het soms even doorzoeken. De rok kostte 7 euro en zag er nog vrijwel als nieuw uit. Met het tasje met de rok stevig in mijn hand, verlieten we de winkel. Ons tripje Dresden kon wat mij betreft niet meer stuk!

Eén van de twee jurken uit Humana Altstadt. Zonnebril oudje van Fabris Lane, tasje tweedehands, pumps tweedehands

Eén van de twee jurken uit Humana Altstadt. Zonnebril oudje van Fabris Lane, tasje tweedehands, pumps tweedehands

Humana KönigsbrückerstraBe 46 –> ma-vr 10-19 u en zat 10-18u
Humana WallstraBe 19 –> ma-vr 10-20u en zat 10-18u
Website: http://www.humana-second-hand.de

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!