Gebakken havermout ‘appeltaart’ als ontbijt

bakeds oatsVan oudsher ben ik geen ontbijter: ons gezin zat vroeger nooit samen aan de ontbijttafel. In mijn eigen volwassen leven heb ik daar eigenlijk nooit echt verandering in aangebracht: even snel staand in de keuken wat fruit eten of een smoothie drinken, daar blijft het wel bij. Misschien herken je dat wel;-)! Maar, de laatste jaren ben ik me wat meer gaan verdiepen in wat goed is voor het menselijk lichaam en in voeding. Als je dat doet kun je niet echt heen om alle info over het ontbijt als belangrijkste maaltijd van de dag. Om te kijken wat het effect van ontbijten is op mijn lijf, eet ik nu elke ochtend iets. Bijvoorbeeld een geroosterde boterham met avocado en komkommer. Of een schaaltje yoghurt met granola. Ook speur ik internet af naar andere lekkere, leuke en voedzame ontbijtjes: baked oats is iets wat momenteel er populair lijkt te zijn, dus heb ik me daar ook maar eens aan gewaagd. En ik vind het heerlijk! Voor mijn variant heb ik me laten inspireren door allerlei verschillende recepten online.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 30 gram havermoutvlokken
– 10 gram gemalen havermout
– 5 a 7 gram roggevlokken
– 1/2e theelepel kokosbloesemsuiker (optioneel)
– 150 ml amandelmelk
– 1/2e appel geschild en in stukjes gesneden
– 1/2e peer geschild en in stukjes gesneden
– ongeveer 1/2e theelepel kaneel
– een paar walnoten
Optioneel: je kunt ook speculaaskruiden, nootmuskaat of anijs toevoegen bijvoorbeeld. Ook kun je variëren met fruitsoorten en bijvoorbeeld rozijnen toevoegen.

En het is zo simpel klaar te maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Meng alle droge ingrediënten goed, voeg daarna de melk en het fruit toe. Goed roeren en dan het mengsel in een ovenschaaltje doen. Als je een diepere schaal gebruikt is de baktijd iets langer dan wanneer je een plattere gebruikt. Zet de schaal in de oven en bak je baked oats af in ongeveer 35 minuten. Mijn voorkeur: direct opeten als het uit de oven komt!

bakeds oatsNeem jij ook niet echt de tijd om te ontbijten? Of ontbijt je juist wel uitgebreid? Heb je leuke, gezonde ontbijtrecepten? Of andere tips? Laat het ons dan weten!

 

Reacties

  1. Klinkt als een prima ontbijtje! Jammer genoeg weet ik nu al dat ik vééééél te lui ben om zoveel werk in een ontbijt te stoppen, haha.

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!