Lunch @Bakkerscafé

BroodAfgelopen week hadden wij een No so stuffy-verjaardag te vieren en dat deden we nu eens niet met gebak (we konden nergens iets naar onze smaak vinden) maar met een lunch bij het pas geopende Bakkerscafé in de Zwanestraat in Groningen. Dat bleek een heel goede keus!

Vaak willen we op een nieuwe plek lunchen of onze koffie drinken. We hebben aan de meeste lunch- en koffietentjes in Groningen inmiddels al een bezoek gebracht. Van landelijke ketens (zoals Doppio, Coffee United, Coffee Company, Bagels & Beans en Starbucks) schrijven we bewust geen review. Die zijn niet uniek (maar wel erg lekker!). Bij veel andere gaan we na het bekijken van de menukaart niet naar binnen omdat er niets bijzonders voor vegetariërs op de kaart staat. Van een broodje met mozzarella, tomaat en basilicum, iets met geitenkaas, walnoot en honing, of brie met wat sla worden wij niet warm of koud. Zo afgezaagd! Wij zoeken de zaakjes uit die hebben nagedacht over wat ze een vegetariër (of een veganist) voorzetten. De lunchkaart van het Bakkerscafé kreeg onze goedkeuring.

Bakkerscafe interieur

Bij het Bakkerscafé is het principe dat je iets bestelt van de menukaart wat je op brood doet. Dat brood (in heel wat verschillende soorten) is versgebakken en dat snij je zelf. Je mag zelf je hoeveelheid brood kiezen. Op de menukaart staan ook een aantal dingen waar direct brood bij wordt geleverd zoals de tosti of de pizza. Wij kozen beide 3 verschillende soorten dips, dus samen hadden we 6 verschillende. Dit zijn onze favorieten: de uienchutney, de roomkaas (samen een heerlijke combi!!!), de kruidenboter, de paprikadip, de olijventapenade en de tzatziki. Daarbij een glas Fritz Kola meloen.

Bakkerscafe2015
Voor de dipjes komen we graag terig. Bij roomkaas weten we dat de kaas vegetarisch gestremd is. Wij eten beide alleen maar vegetarische kaas en we hebben nog niet gevraagd of de kaas van de andere kaasdips wel voldoet aan die eisen. Voor de volgende keer zou het leuk zijn als er ook iets geheel plantaardigs o(kant-en-klaar) op de kaart staat.
Al met al een hele leuke plek om te lunchen, prima aankleding (hoewel de enorme lamp boven de tafel wel iets hoger mag hangen), leuk personeel en gezellige sfeer. Absoluut een aanrader wat ons betreft!

Bakkerscafé, Zwanestraat 26, Groningen
https://www.facebook.com/hetbakkerscafe
Twitter:  https://twitter.com/hetbakkerscafe
Website: www.hetbakkerscafe.nl

 

Reacties

 1. Beste NOT SO STUFFY!,

  Super dat jullie zo’n positieve blog over Het Bakkerscafé geschreven hebben. Leuk om te lezen! Aangezien wij, zoals jullie zelf ook al geschreven hebben, pas net open zijn heb ik een vraag. Zouden jullie, met het oog op onze Google ranking, in deze blok ook een link naar de website en het Twitter account kunnen vermelden?

  http://www.hetbakkerscafe.nl
  https://twitter.com/hetbakkerscafe

  Indien gewenst, zouden wij omgekeerd iets vergelijkbaars kunnen doen, bijvoorbeeld door deze blog te vermelden in ons nieuwsoverzicht.

  Alvast bedankt en mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Han Jongstra
  Het Bakkerscafé

  • redactie zegt:

   Hallo Han, graag gedaan! We hebben de info toegevoegd: jullie website en het Twitter account.
   We zouden het idd leuk vinden om op jullie nieuwsoverzicht vermeld te worden. Top!
   En, als extra tip: misschien is het leuk meer variatie aan te brengen m.b.t. de vega gerechten (met verrassende ingrediënten die je niet overal kunt krijgen bijvoorbeeld, i.p.v. kaassoorten en ei). En vegan gerechten zouden ook absoluut een aanvulling zijn, vinden wij, op jullie kaart.

 2. Nog een leuke review van het bakekrscafe, namens onze crewmember Kim

  http://www.moedersingroningen.nl/hotspots-met-kinderen-groningen/bezoek-het-bakkerscafe-groningen

  Groetjes Monique

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!