Hotspot: Handmade Hopes

Handmade hopes 1Onlangs brachten wij een bezoek aan woon- en cadeauwinkel Handmade Hopes in de Oosterstraat in Groningen. Buiten word je al verleid met mooie rugtasjes voor kids, speelgoed en ansichtkaarten. Voor ons als kaartenliefhebbers natuurlijk een must om even binnen een kijkje te nemen.

 

 

 

 

 

 

Hand made Hopes blauwe kast en kaartenrek

Handmade Hopes verkoopt een combinatie van tweedehands, nieuw en handgemaakt. Tweedehands zijn bijvoorbeeld het serviesgoed en brocante kasten. Zelfgemaakt zijn de kaarten, posters, knuffels en sieraden. Nieuw zijn bijvoorbeeld de kinderrugtasjes, stolpen, Deens servies en de planten.

Hand made Hopes tafel en stoeltje

Achterin de winkel is een werkplaats (niet toegankelijk) waar creatieve jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen op een leerwerkplek. Ze worden professioneel begeleid door een pedagogisch medewerker en leren onder andere een dagritme en sociale vaardigheden aan. De jongeren mogen hun creatieve uitingen ook zelf in de winkel verkopen. Aan die producten hangt het label ‘Made by’ met de naam van de jongeren die het gemaakt heeft. Je kunt op de website van Handmade Hopes lezen over wie jouw product heeft gemaakt en wat de achtergrond is van die persoon.

Hand made Hopes cactusjes

Ook leuk: voorin de winkel is een mini-bibliotheek waarin je zelf je uitgelezen boeken kunt plaatsen en iets leuks mee kunt nemen om te lezen. Binnengebrachte boeken zijn in diverse talen.

Hand made Hopes mini bieb

Handmade Hopes
Oosterstraat 28, Groningen

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!