Reshare Groningen

Reshare Groningen feb2016
Eigenlijk hadden we een dagje Bremen gepland, maar het (winterse) weer gooide roet in onze plannen. Ik heb namelijk geen winterbanden en ineens waren de voorspellingen winterse buien en temperaturen onder nul. Geen Bremen dus voor deze Stuffies, maar wel weer eens een leuke tour in onze eigen stad, langs allerlei toffe adresjes. We begonnen bij Reshare Groningen.

Reshare Groningen zat voorheen in de Westerhaven en heeft nu een plekje veroverd in de steeds meer in opkomst zijnde Oosterstraat. Het is een winkel van het Leger des Heils die tweedehands kleding verkoopt. En dan echt de nette nog mooie en goed uitziende kleding. Zoals de manager aldaar zei: “Als er gaatjes, vlekken of slijtplekken in zitten dan komt het niet in de winkel.” Hij vertelde ook dat ze een project doen waarvan de opbrengst naar de voedselbank gaat en ze bieden sociale werkplekken aan om mensen de kans te bieden weer werkritme op te doen. Achterin de winkel staan naaimachines, waar ook hard mee gewerkt wordt. Ze kunnen bijna niet voldoen aan de vraag, zoveel orders komen er binnen. Benieuwd naar de winkel? Bekijk dan onderstaande foto’s.

Reshare Groningen achterin feb2016

Dinsdag is de aanleverdag van nieuwe kleding. Daar schijnen flink wat mensen op af te komen om eerste keus te hebben. Dat snappen wij heel goed!

Reshare Groningen feb2016 j en man praten

Reshare Groningen feb2016 zijkant

Onze indruk? Een keurige winkel (heel anders dan bijvoorbeeld de meeste kringloopwinkels, waar het vaak ook echt naar oude kleding ruikt bijvoorbeeld, en waar je vooral aftandse H&M-etjes en dingen van Zara en Primark vindt) met nette spullen. Zeker een bezoekje waard als je op een duurzame manier je garderobe aan wilt vullen.

Info:
Reshare
Oosterstraat 41
9711 NR  Groningen

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!