Street art in Athene (Griekenland)

Athene, street art startfoto april2016

Nog maar 2 maandjes geleden liepen mijn mams en ik rond in Athene, wat een toffe stad! We verbleven via AirBnB in een appartementje in, voor mijn gevoel, downtown Athene. Een wijk met veel flats (en dus veel inwoners), weinig groen, veel verkeer en héeel veel street art. Echt, je kon geen hoek omslaan of straat door lopen zonder dat er weer graffiti te zien was. Ik deel graag de mooiste kunstwerken met je.

Athene is een stad met veel gezichten en elke wijk heeft dan ook zo z’n eigen opmerkelijkheden. De wijk waarin ons appartement was, heeft enorm veel graffiti. De eerste avond, toen we op zoek waren naar een leuk restaurantje in de buurt, zagen we dit grillige exemplaar. Ik weet het, de belichting is niet top maar ja het was toen al donker. En ja, de vuilnisbakken staan ook een beetje in de weg. Maar toch vond ik deze graffiti op de één of andere manier veelbelovend.
Deze prachtige vogel (zou het een toekan kunnen zijn? Het heeft wel die kenmerkende snavel, geloof ik.) keek ons elke dag na, als we onze ontdekkingstocht door Athene weer begonnen. Het hele pand was bedekt met deze prachtige afbeelding van een soort jungle.Athene, street art vogel groene muur april2016

Tijdens een wandeling door de wijken Plaka en Anafiotika, al dwalend door de smalle straatjes, zagen we dit prachtige kunstwerk.
Wat ik opvallend vond aan de street art in Athene, is dat er zoveel verschillende stijlen te vinden zijn. Van die ‘rauwe’ en wat ruigere graffiti, sierlijkere en ingetogen werken, maar ook de bijna animatie achtige kunstwerken die juist ook wel weer heel echt lijken zoals onderstaande.

Dit vind ik echt een voorbeeld van de meer ingetogen en ‘kleinere’ werken. Voor mij straalt het iets triests uit, wat voor mijn gevoel heel goed past bij de sfeer die we zo nu en dan ervaarden in deze intrigerende stad.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat we zoal gezien hebben. En er valt vast nog veel meer te zien dan wij gefotografeerd hebben. Met deze fotoserie heb je in elk geval alvast een beetje een indruk gekregen.

 

Voorheen was ik eigenlijk niet zo heel erg benieuwd naar Griekenland, het stond niet echt op één van mijn lijstjes of zo. Tot ik in het voorjaar van 2015 ineens door Thessaloniki liep en op slag verliefd werd op de sfeer in deze leuke stad en de hartelijkheid van de mensen die we troffen. Hoewel Athene vergelijken met Thessaloniki net zoiets is als appels en peren vergelijken, trof de hartelijkheid van de Grieken me ook in Athene weer en heeft het me nog benieuwder gemaakt naar de rest van Griekenland. En jij, ben jij al eens in Griekenland geweest? Leuk als je het ons laat weten in de comments onder deze blog…

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!