Feel Good in Groningen

Feel Good Groningen aug2016 startfoto
Een heuse sap- en saladebar in Groningen, echt waar! Deze foodie heaven is gevestigd in de populaire en hippe Oude Kijk in ’t Jatstraat, waar je ook fijne koffietentjes zoals PS, Bij Britta, Black & Bloom en MasMas vindt. Je kunt dus zo na een heerlijke koffie door naar Feel Good voor wat lekkers te eten. (Voor de oplettende lezer: we hadden eerder al een Feel Good blog online maar die was niet door onszelf geschreven. Vandaar nu deze geheel nieuwe versie.)

Dit fijne stekkie heeft alleen maar écht eten te bieden: geen E-nummers of geraffineerde suikers, wel onbespoten groente en fruit, noten en zaden. Kortom, eten waar je lichaam blij van wordt! Ik lunchte er onlangs samen met een oud-collegaatje en één van haar vrienden. Ondanks het fijne zomerweer wisten we een plekje op het kleine smalle terras te bemachtigen. Kunnen kiezen is bij veel zaakjes (nog steeds) echt een luxe, als het gaat om plantaardig eten. Eén blik op de menukaart is echter genoeg om vast te stellen dat er meer dan genoeg leuke opties voor ons op de kaart staan bij Feel Good. Fijn! Het is niet een 100% vegetarisch of plantaardig tentje, maar dat hoeft ook niet. Juist leuk als er voor elk wat wils op de menukaart staat toch?

We bestelden 2 salades, het brood met geroosterde groente en ei, 2 ijskoffies en een ijsthee. En, spoiler: alles was heerlijk! Frisse eenvoudige ingrediënten die samen fijne gerechten en smaken vormden. Zo zie (en proef) ik het het liefste, dus complimenten aan Feel Good.

een frisse salade van linzen, doperwtjes, geitenkaas, meloen en een lichte limoen-munt dressing

Een frisse salade van linzen, doperwtjes, geitenkaas, meloen en een lichte limoen-munt dressing

Links: een smakelijke salade van aardbeien, spinazie, avocado en geroosterde kikkererwten met baharatkruiden. Rechts: brood met geroosterde groente en een eitje

Links: een smakelijke salade van aardbeien, spinazie, avocado en geroosterde kikkererwten met baharatkruiden. Rechts: brood met versgebakken groente en een eitje.

Ook binnen zit je comfortabel bij dit zaakje: een eenvoudige inrichting, rustige wat aardse kleuren, houten tafels en stoelen, voorin 2 grote luie stoelen met uitzicht naar buiten (leuk: mensen kijken die voorbij wandelen). De keuken bevindt zich achterin de zaak en op de toonbank staan lekkere (en toch gezonde) zoete traktaties zoals worteltaart en brownies. Klinkt niet verkeerd toch? Gauw een kijkje (en een hapje!) nemen, zou ik zeggen.

Oh ja, zoek je juist een adresje om een sapje, koffie of salade af te halen? Ook dat kan bij Feel Good! Altijd handig als je eens een keer trek hebt in een heerlijke lunch op kantoor, of lekker in het zonnetje op de trappen bij de VVV op de Grote Markt.

Info:
Feel Good
Oude Kijk in ’t Jatstraat 29
Groningen

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!