Bloggers in de spotlight

northflix
Ondanks dat ik best lang weekend heb (1 van de voordelen van een 24-urige werkweek…) vliegt de tijd meestal voorbij. Zo ook dit weekend. Vanochtend de dag goed begonnen bij Basicfit, een heerlijk (en gezond) bananenbroodje gebakken en een fijne salade voor op kantoor voorbereid. Ik mealprep graag op zondag. Ondertussen schoten me allerlei onderwerpen te binnen voor blogs. Maar ja, onderwerpen bedenken is één, vervolgens iets kiezen en de tijd en inspiratie vinden het uit te werken is twee. Al sportende vroeg ik me af wat voor soort blogs ik nou zelf graag lees. En toen kwam ik tot de conclusie dat dat eigenlijk best hele verschillende zijn. In deze blog 4 bloggers in de spotlight; mensen waarbij ik graag zo nu en dan op hun website kom lezen.

De eerste die me te binnen schiet vanwege een vleugje sarcasme en de hoognodige zelfspot (in blogland geen overbodige luxe vind ik) is Northflix: een Fries anoniempje die blogt over aardappelkruimels en gestolde jus in vla. Ik bedoel maar, wat wil een mens nog meer? ;-) Ze heeft een zwak voor beautyproducten en blogt daar regelmatig over. Niet zo mijn ding, maar haar artikelen over algemene onderwerpen zoals wel/ niet commenten op blogs en bezoekers die ik liever niet op mijn blog zie lees ik graag. Fijn dat Northflix haar gepeperde mening geeft, met een humoristisch sausje erover.

so-chickenHeb je al eens gehoord van So Chicken? Oprichter Jelle Hermus schrijft al jaren blogs op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De subtitel van zijn website, – broeden op een leuker leven – (leuk gekozen ook bedenk ik me nu), zegt het eigenlijk al: zijn artikelen zijn gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen zoals rust in je hoofd, 7 kleine geluksboosters en het afleren van slechte gewoontes vind je op So Chicken. Leuk om inspiratie en tips op te doen.

 

 

elja-daaeDe website van Elja Daae, daar lees ik ook regelmatig even op. Haar schrijfstijl, meestal kort en duidelijk, spreekt me aan. Ze schrijft op een leuke manier over bloggen. Daarnaast heeft ze jaren wekelijks #blogpraat georganiseerd, een twitterchat over bloggen. Leerzaam en leuk om de ervaringen van andere bloggers te lezen tijdens zo’n chat. In één van haar recente blogs schrijft ze over of succes een kwestie van geluk is. Wat denk jij, is dat zo?

 

 

hungry-for-healthy-foodInspiratie opdoen voor recepten is 1 van mijn favo bezigheden. Daar check ik verschillende blogs voor, veelal Engelstalige. Hungry For Healthy Food is Nederlandstalig en zoals de naam van de blog al zegt: Claudia richt zich vooral op lekker en gezond eten. Dat spreekt me natuurlijk erg aan: gezond en een feestje op je bord, de perfecte combi toch?! Als je bijvoorbeeld net bent begonnen met het maken van gezonde werklunches, dan heb je misschien wat aan de tips die ze geeft in “Een gezonde broodtrommel”.

 

 

Reacties

  1. Bedankt voor de leuke tips! Alleen So Chicken kende ik.
    Mijn belangstelling voor het artikel ‘bezoekers die ik liever niet op mijn blog heb’ is gewekt :-)

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!