Groningen door de ogen van internationale bloggers! #IBM050

Inzicht vanaf Martinitoren Groningen op Grote Markt

Ongeveer 2 maanden geleden vond de Internationale Bloggers Meetup plaats, medio november 2016. Een bijeenkomst met bloggers uit Groningen en internationale bloggers. Ontmoeten, kennis delen en gezelligheid stonden centraal. En wat was het gaaf zeg! In deze blog delen we de avonturen van de bloggers en bekijk je Groningen door de ogen van anderen.

Laura, van The Copenhagen Tales, verkende Groningen als een echte foodie. Zelfs op haar aankomstavond in Groningen, at ze ’s avonds om 22.00 uur nog bij een toffe culinaire hotspot. Meer over haar (eet)avonturen lees je hier! Ze schreef ook een blog over hoe je 48 uur in Groningen kunt doorbrengen.

Twee van onze Poolse gasten, Sylvia en haar fotograaf Cyryl gingen de uitdaging aan en verkenden Groningen per fiets. Ze trotseerden de kou en aan hun instastories te zien hadden ze onwijs veel lol. Als je benieuwd bent hoe fotogeniek ze het hier vonden, check dan gauw haar blog over de stad. Ook maakte ze nu 2 outfitblogs, gefotografeerd in Groningen. Die kun je hier en hier bekijken.

Erik, een jonge modeblogger uit Berlijn, filmde er op los tijdens zijn ontdekkingstocht door Groningen. Hij maakte o.a. dit mooie YouTube filmpje. Ook schreef hij nog een blog over onze stad met veel foto’s.

Duitsland was goed vertegenwoordigd tijdens onze IBM050. Zo was ook Sarah, lifestyle blogger uit Oldenburg, van de partij. In haar blog vertelt ze wat haar favo winkels zijn en deelt ze met foto’s haar beeld van Groningen. Verder schreef ze nog een blog over het hotel waar ze in verbleef en een blog over welke kleding ze koos om mee te nemen op deze trip.

De blogs van modeblogger Paulina uit Gdansk zijn in het Pools geschreven. Een uitdaging dus om te lezen, maar met Google Translate kom je een heel eind, als je de soms ietwat vreemde vertalingen goed ombouwt ;-) Zij deelt Groningen door haar ogen met je en ze schreef een reisdagboek. Daarnaast kun je op haar blog nog 2 outfitblogs bekijken die in Groningen zijn gefotografeerd. Deze en deze.

Het bloggersduo Kira en Anna uit Oldenburg schrijft graag over mode en lifestyle. Anna vertegenwoordigde 25 und Fabelhaft bij de internationale bloggers meetup en is fan van Groningen. In deel 1 van haar blog over Groningen vertelt ze wat haar indruk is van onze stad en welk stukje Groningen je absoluut niet moet overslaan! Deel II staat op moment van schrijven (9 januari 2017) nog niet online.

Bloggers poseren voor muur Prinsenhof Groningen tijdens IBM050

Ook helemaal uit Berlijn getogen kwam Bella, blogster over mode, reizen en lifestyle. Groningen (eigenlijk Nederland in het algemeen) was nieuw voor haar en ze ging dan ook enthousiast op ontdekking! Wat ze van de stad vindt lees je hier.

Lisa van Lisa’s Close-up (die door 2 Lisa’s uit Düsseldorf wordt gerund) heeft een blog geschreven met 5 insider tips voor eten en drinken in Groningen. In deze blog is ook een video te vinden die Lisa heeft gemaakt toen ze in Groningen was.

Emma heeft een fashionshoot in Groningen in een nepbontjasje online geplaatst. De foto’s zijn gemaakt op de trappen van het stadhuis.

Op dit moment van schrijven (9 januari 2017) staan er nog geen blogs online van Marta uit Londen en van Richy uit Hamburg. Binnenkort hopen we deze blog te kunnen updaten om ‘m volledig te maken. Wij kijken terug op een interessant, super geslaagd en gezellig weekend.

 

Reacties

  1. Super leuk dit overzicht! Ik ga alles eens even doorlezen, leuk om te lezen hoe anderen onze stad vonden :) Het was een geslaagd weekend!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!