Terugblikken op februari

Sinds januari van dit jaar delen we maandelijks een terugblikblog met je. Hierin vind je al onze favorieten van de voorgaande maand (boeken, films, recepten) maar ook wat we hebben gedaan in februari en wat er op ons lijstje staat voor maart. Wil je helemaal up-to-date zijn wat betreft alles Stuffy, lees dan vooral door!

Vorige maand vertelde ik (Janet) al dat ik geen fan ben van de eerste twee maanden van het jaar, die meestal ook de koudste zijn. Toch zijn januari en februari dit jaar voorbij gevlogen en viel het enorm mee met de kou. Maar de kou gooide wel zoveel roet in het eten dat we onze plannen voor een dagje Bremen nog niet door hebben kunnen zetten zonder winterbanden en met te weinig ‘Lust’ (zoals de Duitsers zo mooi zeggen) op een dag onder een paraplu. Bremen wordt dus maart. Hopen we dan maar;-)! Wat we dan dan allemaal wel ondernamen, lazen, zagen, luisterden en proefden?

De Not So Stuffy highlights:
– De Blogbar werd voor het eerst op een zaterdag gehouden. Dit deden we bij De Oude Gasfabriek, waar we ook zomaar een heerlijke lunch aangeboden kregen (later meer).
– We hielden meer fotoshoots dan ooit, om een voorraadje foto’s te hebben en omdat we er zo van houden zonder jas rond te lopen in de kou. Twee OOTD (Outfit of the Day) shoots heb je al voorbij zien komen op onze blog. De komende tijd kun je nog een paar fair fashion outfits verwachten.

Leesvoer:
– Janet leest ‘Piek: Hoe gewone mensen buitengewoon kunnen presteren’. 2 wetenschappers hebben veel onderzoek gedaan naar abnormale prestaties (bijvoorbeeld bij atleten en musici). Die talenten blijken maar voor een verwaarloosbaar deel aangeboren. Alles draait om (uren en uren) doelbewuste training. Nog interessanter: sommige mensen gaan in hun vakgebied door als ‘expert’. Maar experts bestaan helemaal niet: bij die beoordeling zijn we gevoelig voor reputatie, sekse en fysieke aantrekkingskracht van de persoon in kwestie. Daarnaast worden vaardigheden van ‘experts’ regelmatig “schromelijk overdreven en is niemand consequent in zijn ‘vaardige’ uitingen.” En dacht je dat meer ervaring je werkt verbetert? Niet echt dus… Een arts met 2 jaar ervaring is waarschijnlijk een betere keus dan één met 20 jaar ervaring. Waarom? Ga het lezen. Echt heel boeiend boek!
– Altijd leuk om persoonlijke stukken te lezen van andere bloggers: Explorista legt uit hoe zij zoveel kan reizen en hoe ze haar werk en blog indeelt. Inspirerend.

Kijkvoer:
– Janet dompelde zich onder in De Zwarte Tulp. Deze Nederlandse dramaserie is speciaal ontwikkeld voor Videoland (waar ik momenteel een proefabonnement op heb), heeft een sterrencast en een fantastische verhaallijn die je niet meer loslaat. Ik was zoals Anneloes dat altijd zo mooi zegt, lekker aan het bing-un.
– Anneloes maakte eindelijk tijd voor Bron/Broen, de Zweeds/Deense originele versie van The Bridge. De vrouwlijke hoofdpersoon is hilarisch en doet haar erg denken aan Bones.
– Verder bezochten we beiden met onze Pathé abo’s regelmatig de bios. Samen gingen we naar Demain Tout Commence, waar Janet met tranen in haar ogen de zaal verliet, ging Janet naar A Monster Calls (nog meer tranen!) en Anneloes bezocht o.a. Lion, Split en Rings. Vooral Lion vindt ze een aanrader: prachtig in beeld gebracht. En in Split sprak het thema schizofrenie haar aan.
– In De Nieuwe Kolk in Assen stond Remco Veldhuis te shinen in de cabaretvoorstelling “Lang verhaal kort” (helft van het duo Veldhuis & Kemper waar we beiden fan van zijn) en dat bleek echt grappig en interessant. Check de promo hieronder.

Eten en drinken:
– Tijdens de blogbar bij De Oude Gasfabriek werden de aanwezigen gebruikt als proefkonijn en dat vonden we allemaal helemaal niet erg! We mochten kiezen uit een vegan falafel of Shakshuka. Die kon vegetarisch of met Turkse worst. Wij testten een vegi groenten shakshuka met een frisse salade, brood en dipjes en het broodje falafel en beiden smaakten heerlijk. Hier gaan we zeker nog eens uitgebreid lunchen en ’s avonds de gerechten testen (veel veggie en vegan aanbod, naast vlees en vis).
– Bij Friet van Piet probeerden we eindelijk de vegan kapsalon en dat is echt een aanrader! De nep-shoarma die wordt gebruikt, is van de Vegetarische Slager en dan zit je natuurlijk altijd goed hè.
– Janet probeerde thuis een aantal gerechten uit het eerste kookboek van Anna Jones: allemaal smakelijk, maar nog niet zo lyrisch dat ze in de herhaling gaan.
– En deze één-pan farro, naar een recept van Smitten Kitchen, stond al een paar keer op het menu bij Anneloes. Ze verving de farro door spelt (de versie van AH, met 10 minuten kooktijd). Lekker met geroosterde broccoli erbij: snij de broccoli in ongeveer even grote stukken. Bestrooi met een beetje peper en zout, voeg 1 eetlepel olijfolie toe en  schud door elkaar. Rooster de broccoli in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ongeveer 20 minuten beetgaar. Als de broccoli te snel donker kleurt, pas dan de oventemperatuur aan.

Shop avonturen:
– Anneloes kocht een mooie overslag trui van Zilch bij Schone Zaken. Die zul je ongetwijfeld binnenkort nog een keer voorbij zien komen in een Outfit van de dag blog.
– Janet had nog een aantal boekenbonnen liggen en kocht het boek ‘Creatief Handletteren en Meer’ en een paar nieuwe pennen en markers erbij voor heel veel creatief plezier.
– Ook kocht Janet de Flow Special Mindfulness & Creativiteit die half februari uitkwam.

Audio:
–  De 3 podcastuitzendingen waarin Erno Hannink Elja Daae interviewt over bloggen en ondernemerschap. Luister hier.

Leukste ontdekking:
– Prachtige interieur en leuke menukaart bij De Oude Gasfabriek
– De heerlijke stoofpot bij Dubbeljoe J in de Folkingestraat
– Handletteren
– TV-serie The Affair.

Instagramfoto met de meeste likes in februari (foto al genomen op 23/2, wij zijn er vroeg bij ;-)):

En oh ja, Anneloes is eindelijk overgestapt naar een groene energie aanbieder, namelijk: Green Choice. Keuzes maken die beter zijn voor de aarde waarop we verblijven, hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Het verschil maken kan al door kleine veranderingen door te voeren.Van welke energieaanbieder maak jij gebruik? En heb je al eens overwogen om over te stappen naar een ‘groenere’?

Op naar maart… Lente!

Reacties

  1. Leuk dat jullie hebben geluisterd naar de afleveringen met Elja. Dank je wel voor het delen van de link naar de aflevering 1 uit die miniserie.

  2. Dankjewel voor de lieve vermelding :D Fijn dat jullie het een inspirerend artikel vonden, ik vond het erg leuk om te schrijven!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!