Books4Life, Groningen

Books4life paddepoel intro

Books4Life is een tweedehands boekwinkel waarvan de opbrengst geheel naar goede doelen gaat. Je vindt deze ‘keten’ in diverse (grote) steden in Nederland. In Groningen verhuisde de vestiging in november naar winkelcentrum Paddepoel, net buiten het centrum van Groningen. Het aanbod is groot en de prijzen liggen laag. Je kunt er terecht voor een flink aanbod Engelstalige literatuur, maar ook andere talen zoals Duits en Frans en natuurlijk is er volop Nederlandstalig en kinderboeken aanwezig.

Books4life Paddepoel Groningen

De helft van de opbrengst van de boekenverkoop van Books4Life gaat naar Amnesty International en de actie tegen kindhuwelijken van Oxfam Novib. De overige 50% van de opbrengst heeft twee per jaar wisselende doelen. Daarbij is altijd 1 lokaal doel ontvanger en 1 internationaal project. De opbrengst van het afgelopen jaar is net overhandigd aan de 2 gekozen doelen. Dat waren de IMC weekendschool in Groningen en Booksteps Oeganda (een project dat bibliotheken opzet in dit land waar jaren oorlog woedde). Dat bedrag wordt verdeeld over de 2 stichtingen door middel van voorkeurstemmen die klanten kunnen uitbrengen in de winkel.

Books4life Paddepoel Groningen

Naast de winkel staat Books4Life zo nu en dan op markten. Op het programma voor 2017 staan de boekenmarkt van Noorderzon (laatste dag van het festival, zondag 27 augustus 2017), de boekenmarkt tijdens Bommen Berend (ieder jaar op 28 augustus) en de boekenmarkt tijdens Winter Welvaart in Groningen (altijd op vrijdag, zaterdag en zondag in het derde weekend van december, dit jaar van 15-17 december).

Zelf boeken doneren kan ook!

Books4life Paddepoel Groningen

Info:
Books4Life
Winkelcentrum Paddepoel
Dierenriemstraat 144 (‘naast’ HEMA), Groningen

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!