Outfit van de dag #7

Ook in Nederland hebben we al weer wat mooie zonnige dagen gehad, heerlijk! En wat mij betreft mogen er nog veel meer volgen. Zo fijn, zon en warmte. En dat vraagt om luchtige kleding, toch? De hoogste tijd dus voor deze outfit die daaraan voldoet. Deze keer een mix van duurzaam, fair, en een kledingstuk uit een winkel waarvan we niet goed weten hoe eerlijk en groen hun productie en beleid is. Warm weer vraagt natuurlijk niet alleen om luchtige kleding; voor Janet betekent dat, dat de tijd van ijsjes weer is aangebroken. Voordat we de foto’s van deze OOTD maakten, zaten we bij een nieuwe hotspot, Strawberry, in Groningen aan het ijs.

13 juni opende Strawberry aan de Coehoornsingel, een strategische locatie op de route van het station naar de binnenstad van Groningen. Eén van onze blogcollega’s, OogstGroningen, vertelde ons over dit zaakje. Aangezien Janet regelmatig zin heeft in ijs en andere zoetigheid konden we het natuurlijk niet laten er afgelopen week even een kijkje te nemen.

Wel een beetje raar hè, dat het lijkt alsof ik die wafel met aardbeien en slagroom op ga smullen ;-). In het echt delen we meestal en verorbert Janet het leeuwendeel. Bij Strawberry maken ze de wafels zelf, kun je o.a. kiezen uit vers fruit toppings als extraatje (zowel op je wafel als op het ijs) en waren de dames op de foto superaardig. Als je een liefhebber bent van zoet, neem hier dan zeker een kijkje.

Voor het maken van de foto’s voor deze outfit van de dag, gingen we ook naar De Prinsentuin: een fijne tuin, ommuurd, in het centrum van Groningen. Je vindt hier o.a. prieeltjes, verse kruiden en prachtige bloemen. En, niet onbelangrijk, het is een aangename en rustige plek waar je even kunt relaxen en kunt ontsnappen aan de stadse prikkels.

In de intro beloofde ik je luchtige kleding. Voor mij is dat kleding van fijn en dun materiaal, flodderig. Het kan een rok zijn, maar net zo goed een (lange) broek zoals je op de foto’s ziet. Van de broek weten we niet hoe fair en eco die geproduceerd is. Ik kocht de broek in Bologna, bij Tezenis. Als jij toevallig meer weet over hun productiebeleid dan horen we dat graag. We schreven al eens over ons fair en eco shopbeleid: deze broek is twijfelachtig en valt daarmee onder de 20% regel.

De top is van Maas Natur en deze scoorde ik in Hannover. Dat je daar heel goed terecht kunt als fair en eco shopper, vertelden we je al in onze groene shopgids Hannover, die vrijdag online kwam. Ondanks dat deze top van redelijk stevig materiaal gemaakt is, voelt het lekker zacht en comfortabel aan. De schoenen kocht ik 2 jaar geleden voor de zomer en het zijn Toms. Over Toms lijken de meningen nogal verdeeld en op Rankabrand scoren ze niet zo goed. Je ziet het niet, maar onder de broek draag ik een zwarte fair en eco string van het merk Albero: fijn materiaal, comfortabel en best budgetvriendelijk.

Oh ja, het handige aan de broek vind ik het elastiek onderaan de broekspijp: je kunt de broek daardoor ook anders dragen, met opgestroopte pijpen.

Wat is jouw favoriete zomeroutfit momenteel? Zijn er ook dingen je je liever niet draagt? Ik droeg ‘vroegah’ bijvoorbeeld geen rokken omdat ik dacht dat dat niet leuk stond (want ‘lelijke benen’ maar dat zag alleen ik, tsja…) en ik voelde me er wat ongemakkelijk in.

Mijn outfit:
Zwarte top: Maas Natur, Hannover. Ongeveer € 40,-.
Flodderige broek: Tezenis, Bologna. Ongeveer € 17,-.
Zwarte schoenen: Toms.
Zwarte string: Albero.
Horloge: cadeautje van mijn ouders (superblij mee!), Michael Kors.

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!