3 drinkbekers in de spotlight!

Plastic flesjes op straat, in de goot, in de vuilnisbak, in het park, in de natuur, op het strand. Wegwerpbekers voor koffie, sapjes en andere drankjes. Je ziet het overal. Niet erg goed voor het milieu, daar moet toch iets anders voor te bedenken zijn? En dat is ook zo, er zijn talloze alternatieven voor ontwikkeld en geproduceerd. Ik ben dol op drankjes to-go van leuke zaakjes en neem sowieso altijd graag iets te drinken mee voor onderweg. Daarom leek het me een tijd geleden geen overbodige luxe eens op zoek te gaan naar duurzamere alternatieven voor wegwerpbekers.

Mijn eerste duurzame aanschaf was een Dopper: ik startte met een mooie witte (die ik per ongeluk liet smelten). Ideaal om water in mee te nemen. De Dopper is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Het fijne aan de Dopper vind ik dat de fles makkelijk schoon te houden is. Inmiddels heb ik, zoals je op de foto kunt zien, de stoere solid steel Dopper. Aanrader, deze fles!

Voor op reis schafte Janet een aantal jaar geleden een Bobble aan. Het duurde een aantal reisjes, en veelvuldig gebruik van de Bobble, totdat ik er zelf ook één wilde. De Bobble bevat een koolstoffilter dat o.a. chloor uit het water haalt. Zo kun je bijvoorbeeld in Zuid-Europa en Engeland gewoon kraanwater zonder chloorsmaak drinken. Dat scheelt weer water in wegwerpflessen en -flesjes kopen: goed voor het milieu en voor je portemonnee ;-). Ook handig: het filter gaat zo’n 50x mee. Daarna zet je er een nieuw filter op en kun je de fles blijven gebruiken.

Heb je al eens gehoord van het merk Klean Kanteen? Ik was op slag verliefd op deze geweldige thermosbeker: zo handig om mee te nemen als je een lekker warm (of koud, want deze thermosbeker houdt je drinken ook koel) drankje bij een leuk tentje op wilt halen. Of, gewoon om je eigen thuis gezette thee of koffie in mee te nemen. En, de beker is niet alleen handig, mooi is ie ook!

Zowel de Bobble als de Dopper en de Klean Kanteen zijn lekvrij. Zo fijn, gewoon in je tas zonder je af te vragen of je spullen wel droog blijven.

bobble on holiday not so stuffy

De bobble is een trouwe metgezel op vakantie geworden

Wat is jouw favoriete (of meest gebruikte) duurzame beker of fles? En welke zou je juist absoluut niet adviseren? Alle tips zijn welkom!
En oh ja, dit is geen gesponsord artikel!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!