Schone Zaken, Groningen

Schone Zaken bestaat al bijna 20 jaar en ontbrak tot vandaag op onze blog. Dat kan natuurlijk niet en daarom ging ik langs bij deze duurzame kledingwinkel in Groningen. Wat ik aantrof? Heel veel fair & eco kleding en een aardige eigenaresse die vertelde over 1 van de uitdagingen voor kleinere duurzame kledingmerken. Gauw verder lezen dus!

Joke de Knegt is mede-eigenaar van Schone Zaken en vertelde dat ze vroeger, voordat ze Schone zaken opende, ook al voor duurzaam koos. Zo kocht ze bijvoorbeeld winterjassen vaak tweedehands. Enerzijds is ze blij dat steeds meer winkels (en consumenten) aandacht besteden aan duurzaamheid: “Het zou gewoon moeten zijn, duurzame kleding.” Anderzijds kan het soms nadelig zijn voor de kleinere echt duurzame zaken dat de grote ketens het leeuwendeel van de bio-materialen opkopen bijvoorbeeld. Zo is er minder materiaal beschikbaar voor de kleine merken en wordt het lastiger en duurder om het in te kopen.

Zowel voor dames- als herenkleding is het aanbod bij Schone Zaken uitgebreid. Je kunt er terecht voor merken zoals Wunderwerk (o.a. broeken), Braintree (kleren, maar ook sokken en ondergoed), Naturalmente, Dunque, INTI en nog veel meer. De eigenaresse gaat niet voor superhip en richt zich met name op de doelgroep 30+, denken we. Ze vindt het vooral belangrijk kwalitatief goede en eerlijke kleding te verkopen en daar zoekt ze fijne en wat kleinere merken bij. Zo behoudt de winkel echt een eigen stijl en gespecialiseerd aanbod. Overigens, ondanks dat ik 30+ als doelgroep noemde, kun je er vast ook wel iets moois vinden als je wat jonger bent hoor ;-).

Maak gauw kennis met deze winkel door alvast m’n foto’s te bekijken en laat je door een bezoekje aan de winkel verrassen door het uitgebreide aanbod! Oh ja, op de eerste twee foto’s sta ik te shinen in een winterjas van het merk Hoodlamb. Wat vind jij: staat ie een beetje? Of raad je me een andere duurzame jas aan? Tips welkom!

Info:
Schone Zaken
Nieuwe Ebbingestraat 16
9712 NK  Groningen

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!