Vega in Münster

Ben je ook altijd zo benieuwd, als je op reis gaat, waar je lekker kunt eten? Wij wel en Janet is inmiddels een echte expert geworden in het online vinden van toffe veggie zaakjes, koffietentjes en waar we het lekkerste taartje kunnen eten. Ook voor ons korte verblijf in Münster vorige maand had ze de nodige adresjes opgeschreven. Benieuwd wat en waar we zoal gegeten en gedronken hebben?

Een kort bezoek aan deze Duitse stad was het zeker, we hadden slechts 2 daagjes tot onze beschikking. Soms is dat meer dan genoeg want dan valt er simpelweg niet zo veel vega(ns) te eten. Maar in Duitse steden is er vaak veel keus. Dat bleek ook het geval in Münster. Gelukkig stonden onze collega bloggers Jeroen van Oogstgroningen en Ruurd van GroningenRevisited ook te trappelen om leuke zaakjes te ontdekken.

Als lunchplek kozen we Krawummel. Met mijn Amsterdamse vriendinnetje was ik al eens in Münster en bij Krawummel geweest en wij waren enthousiast. Je kunt hier terecht voor een 100% plantaardige menukaart, geweldig! Een heerlijke döner met saladeschotel en een gepofte aardappel met veel lekkere groente hebben we tot de laatste kruimels opgegeten. Lekker!

Het koffiezaakje Roestbar werd al snel ontdekt. Er zijn er vijf van in Münster en volgens Oogstgroningen drink je er overheerlijke chocolademelk. We bestelden een chai latte (van echte thee…zo veel lekkerder dan de poedertjes die meestal gebruikt worden) en een verse gemberthee. Heerlijk! De taartjes zagen er verleidelijk uit (en smaakten ook geweldig volgens de beide heren) maar met het oog op het avondeten hebben wij die aan onze neusjes voorbij laten gaan.

Janet en ik hadden gereserveerd bij Bucks: een plantaardig restaurant buiten het centrum van Münster. Op instagram hadden we een paar keer de menukaart (die wekelijks wisselt) gezien en we waren erg enthousiast. Tot we in Münster aankwamen en zagen wat voor gerechten er op dat moment geserveerd werden: bloemkool, chocolade, paddenstoelen en een vleesvervanger. Voor ons niet zo aantrekkelijk dus na wat wikken en wegen besloten de reservering te annuleren en gewoon maar ergens binnen te lopen in het centrum van Münster en ons te laten verrassen. Zo kwamen we terecht bij Grosser Kiepenkerl waar vooral typisch Duitse (Westfälische) gerechten op de kaart stonden, met 3 vegetarische opties waarvan zelfs 1 plantaardig. Janet bestelde de Waldpilze a la crème met spätzle (vega) en ik ging voor de groentespies met gevulde courgette (vegan). Beide lekker!

In de Hammer Strasse vind je allerlei leuke winkels, bijvoorbeeld een verpakkingsvrije supermarkt, een wereldwinkel maar ook Cafe Issel waar je volgens online info de beste taart van de stad kunt eten. Wow, bij binnenkomst loop je meteen tegen de toonbank en enorme vitrine met prachtige taartjes aan. Wat veel keus! En ook best veel vegan opties. We kozen 2 taartjes en waren aangenaam verrast: fijne textuur en lekker! De koffie smaakte ook prima. Cafe Issel is een wat ouderwets (wij zeiden bij binnenkomst: typisch Duits) ingerichte bakkerij, leuk ter afwisseling van al die hippe en trendy zaakjes ;-).

We eindigden ons bezoek aan deze leuke stad bij Herr Sonnenschein. Sfeervol, een beetje hip en met leuke veggie gerechten op de kaart. De pittige pompoensoep (vegan) met zuurdesembrood, de groentequiche (vegetarisch) en de avocadotoast (vegan) vinden we aanraders!

Er zijn nog meer dan genoeg andere leuke zaakjes om te ontdekken in Münster, heerlijk dat er zoveel veggie aanbod is. En je hoeft er niet eens voor naar een 100% veggie café of restaurant, veel ‘reguliere’ menukaarten hebben zowel vegetarische als plantaardige opties.

Wat is jouw ervaring met plantaardig (of vegetarisch) eten in Duitsland? Laat het ons weten in de comments!

 

Adressen:
Krawümmel, Ludgeristrasse 62
Roestbar, Nordstrasse 2 (5 locaties in Münster)
Grosser Kiepenkerl, Spiekerhof 45
Cafe Issel, Hammer Strasse 42
Herr Sonnenschein, Königsstrasse 43

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!