Pure in Groningen

Al in 2013 (toen we net begonnen waren met Not So Stuffy, maar nog geen actieve bloggers) schreven we een review over Pure Frozen (die we overigens consequent ‘Frozen Yoghurt’ noemden), zag ik net *lol*. Waarschijnlijk was ik zo geobsedeerd door Frozen Yoghurt (was ook echt zo want op een vakantie in Canada in 2011 was ik er ook steeds naar op zoek) dat ik dat maar meteen tot de naam heb gebombardeerd. Alsnog excuses! Afgelopen week bezocht ik met mijn mams Pure Frozen in het nieuwe pand (2 ‘huizen’ verderop) waar ze sinds januari gevestigd zijn en met de nieuwe, kortere, naam: Pure.

In het najaar was ik er ook al met mijn mams geweest en nu koos ze weer die om koffie te drinken. Ik geloof dat ze echt fan is en dat komt mede door de poffertjes. Dat snap ik!

Het nieuwe pand is fraaier ingericht, hoewel ik die oude bovenverdieping ook best wat vond hebben. In de afgelopen jaren zijn de cupcakes uit het aanbod verdwenen en zijn daar donuts in allerlei smaken voor in de plaats gekomen. Ook serveren ze sinds een paar jaar koffie gemaakt van echte bonen (ze startten destijds met een automaat), verkopen ze diverse sandwiches (niks plantaardigs helaas), hebben ze diverse soorten cake en uiteraard het aanbod waar de zaak zijn naam aan ontleend: diverse soorten schepijs, frozen yoghurt en yoghurtshakes met vers fruit en andere toppings.

Vanaf de deur gaat er een lange smalle rij tafeltjes met stoeltjes naar achteren die na de counter een stuk breder wordt. Wij zaten in het middenstuk in de enige 2 lekkere stoelen. Ik ben nogal ‘obsessed’ met fijne stoelen soms, omdat het met mijn gezondheid niet altijd even goed gaat en dan zijn van die houten stoeltjes om op uit te rusten geen pré. Vandaar dat ik daar zeker op let bij horeca. Achterin staat trouwens nog wel een leuke bank (niet perse comfortabel) maar helaas is die dan weer tegenover de wc en plekken in de buurt van de wc zijn geen favoriet voor de meeste mensen die ik ken.

Mijn mams bestelde een normale koffie (zij is echt niet te overtuigen tot die mierzoete drankjes die ik bestel, dat is voor haar geen koffie) en ik ging voor de bounty latte. We mochten de koffieboon kiezen, maar aangezien ik totaal geen verstand van koffie heb… ze werden wel goed omschreven trouwens waardoor ik een gedegen keus kon maken. De latte smaakte top! Gelukkig niet heel zoet. Ook de gewone koffie was prima.

Ook genoten we van een bordje poffertjes die bijna op waren voor ik er ook maar 1 te pakken had. We deelden verder een lemon meringue donut (maar na de poedersuiker van de poffertjes had ik eigenlijk mijn sugar rush wel weer gehad) en de cake van de maand: coffee-caramel en die is echt heel erg lekker! Dus je kunt het raden, ik wil binnenkort wel weer eens terug. Ik ben ook onwijs fan van frozen yoghurt en de yoghurtshakes van pure frozen maar daar vind ik het nu nog te koud voor. Zodra het wat warmer wordt, kan ik ze je zeker aanraden.

Wat ik nog hoop voor de toekomst? Vegan donuts. Al een echte hype in de VS. Zou tof zijn als Groningen de primeur had voor Nederland. Wij willen ook wel eens eerder zijn dan onze oosterburen, maar ze zullen vast wel ergens in Berlijn te koop zijn.

Pure (voorheen Pure Frozen)
Vismarkt 10, Groningen

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!