Hannover, jouw (groene) winkelstad

Hannover green shopping blogpost adresses

Na een vluchtig online onderzoek voor ons bezoek aan Hannover, hadden we al geconcludeerd dat het wel eens een waar shopping walhalla kon zijn voor groene shoppers. Niet alleen hadden we een rijtje met vintage en tweedehands winkels, maar ook een flinke lijst met adressen waar ze duurzame en eerlijke kleding verkopen. Jeeej! Niet dat we nu eigenlijk geld uit mochten geven, maar … we hadden nog wel wat zomerse wensen op onze groene shoppinglijst staan dus op goed geluk! Shop je met ons mee?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, waren wij aangenaam verrast door Hannover. Niet alleen de streetart was de mooiste die wij ooit zijn tegengekomen op onze tripjes maar ook de stad zelf heeft zijn charme. Gooi daar ook nog wat lekker eten en drinken bij, aantrekkelijke winkels en de Stuffies zijn twee happy girls. Wij bezochten op de 3 dagen dat we in Hannover waren her en der winkels die we je absoluut kunnen aanraden bij je bezoek aan de stad. Voor het gemak hebben we die even op ‘wijk’ gezet. Wijk staat tussen aanhalingstekens omdat Lister Meile eigenlijk geen wijk is maar een winkelstraat aan de achterkant van het station. Het ligt in de wijk ‘Oststadt’.
Kijk naast onze tips zeker ook nog even verder naar wat andere wijken te bieden hebben op groen gebied. Wij zijn vastbesloten nog eens terug te gaan om ook de andere delen van de stad te ontdekken!

Centrum:

Hannover green shopping greenality

Greenality. De winkel die hoog op ons lijstje stond, zit midden in het centrum. Greenality, een fair en eco modewinkel, bestaat nog niet zo heel lang. Het is prettig ingericht – links heren en rechts dames en alles hangt op merk (handig!) – en biedt een enorm divers aanbod inclusief sieraden, schoenen en ondergoed. Echt een enorme aanrader. Twee shirts van Skunkfunk gingen mee naar huis. Let op: kun je iets niet vinden wat wel op de website staat, of hangt je maat niet in de winkel? Vraag dan zeker even, want het kan heel goed zijn dat ze het in het magazijn op voorraad hebben. Dat gold ook voor de twee shirts van Skunkfunk. En als ze het niet hebben, dan heb je nog een kans bij de andere locatie bij Greenality maar die is wel een flink aantal kilometers rijden; in Stuttgart.

Hannover green shopping Fairkauf

“Voor een prikkie, een sneeuwwitte bruidsjurk. Nooit gedragen, geen enkele keer …”

Fairkauf. Schuin tegenover Greenality vind je tweedehands warenhuis Fairkauf. Je gaat naar binnen via de boekwinkel op de begane grond en achterin vind je een trap naar boven. Het heeft een aantal verdiepingen waaronder één met huisraad (ook veel servies) en een verdieping met tweedehands kleren (en heel veel foute trouwjurken!). Hier scoorden we voor €4,50 een leuke zomerse wit-blauwe streepjesblouse die je vast binnenkort nog wel eens terugziet in een OOTD (Outfit van de dag-blogpost).

Oxfam. Oxfam heeft winkels in diverse landen maar gek genoeg niet in Nederland. In Groot-Brittannië kom ik hier graag voor de boeken. In Duitsland is het altijd de moeite waard even binnen te kijken voor vintage porselein en kleren.

Backyard Store. Backyard Store is niet helemaal fair & eco maar heeft wel een heel erg ruime collectie Armedangels. Dus als je fan bent van dit merk, dan ben je hier aan het goede adres (zowel als man en als vrouw). Om te checken of 1 van mijn ouders mijn blogposts ook wel eens leest zet ik hier dus nu ook neer dat ik bij deze winkel een groen vaderdagcadeautje hebt gekocht, dat ik aanstaande zondag kom geven. Overigens heeft deze streetwear winkel ook filialen in Münster, Dortmund en Hamburg.

 

Linden:

UVR Connected. In de buurt van de Lindener Marktplatz zit UVR Connected. Fair fashion van het eigen merk (erg leuke kleren!) worden gemaakt in Polen, Portugal en Italië. Het bedrijf vindt het belangrijk dat kledingstukken van dusdanige kwaliteit zijn dat ze lang gedragen kunnen worden. De gebruikte materialen zijn echter niet biologisch. Wel verkopen de winkels (in Hamburg, Hannover en Berlijn) naast het eigen merk ook nog diverse andere merken waaronder enkele fair & eco merken zoals Armedangels.

Biologisch. We liepen ook nog even de biologische supermarkt Biologisch in. Hier trof ik eindelijk de 100% natuurlijke parfumlijn van Weleda en koos ik de geur roos. Vervroegd verjaardagscadeautje voor mezelf. Biologisch heeft in dezelfde straat ook nog een ‘Baby & kind’ filiaal. Daar zijn we niet binnen geweest.

Hannover green shopping eind bio fair

Eins Bio Fair. Eins Bio Fair bestaat nog niet zo heel lang en is een heel schattig fair en eco kledingwinkeltje. Ze hebben een kleine herencollectie en een iets grotere damescollectie. Merken die hier verkocht worden zijn onder meer Armedangels, Thought Clothing, Recolution! en Nomads Clothing. Dit is de eerste keer dat wij het Britse merk Nomads in een winkel zijn tegengekomen. Erg leuk! Dit winkeltje (foto boven) is zeker een aanrader.

Hannover green shopping lola

Dé Pele Che Coco weekendtas

Lola – Schöne Dinge. Schuin tegenover Eins zit Lola. Het grootste gedeelte van de collectie is helaas niet fair en eco (wel erg mooi!) maar bij Lola verkopen ze wel fair en eco Scandinavisch merk Pele Che Coco (niet vegan). Dit merk recycled leer 100% en maakt er bikerjasjes van en prachtige tassen. Vooral de weekender (zie foto) is een plaatje!

Allerweltsladen. In de Limmerstrasse zit de Allerweltsladen, een soort wereldwinkel die ook nog wat kleren verkoopt onder meer van Anukoo.

Nature’s Food. Voor uitgebreide info over deze vegan supermarkt zie onze blog veggie & vegan eten in Hannover die later deze maand online komt.

Hannover green shopping frau schreuder

Frau Schröder. Frau Schröder was het laatste adresje dat we bezochten op onze derde dag en bij mij was de puf er een beetje uit dus ik heb deze winkel niet heel goed bekeken. Het is een smalle tweedehands en echt vintage (!) winkel in een zijstraat van de Limmerstrasse. De winkel hangt bomvol en is voor de vintage liefhebber leuk om lekker rond te snuffelen.

 

(Rondom) Lister Meile:

Hannover green shopping Maas Natur

Verliefd op deze sandalen bij Maas Natur

Maas Natur. Maas Natur hebben we wel eens eerder bezocht in Oldenburg (waar de winkel helaas een eind buiten het centrum zit – bij de universiteit). Maas Natur verkoopt zijn eigen winkelmerk (voor de zomer ook leuke linnen tops!), ontzettend leuke sandalen en gymschoenen (gewoon modern, en aantrekkelijk en zo…) en diverse andere fair en eco merken. Deze winkel is dus 100% groen. Anneloes kocht een ontzettend toffe zwarte top met aan de bovenkant een soort zwart gehaakt kant.
Absolute aanrader om een bezoekje te brengen. Verkoopt naast dames-, ook heren- en kinderkleren plus kaartjes.

Hannover green shopping kiwi

Kiwi

Kiwi. Kiwi is niet 100% fair en eco maar wel voor ongeveer 50% en de kleren zijn erg tof. Je vindt hier onder meer Toms, Wunderwerk, Armedangels, Seasalt, K.O.I. en nog 2 of 3 groene merken waarvan we de namen zijn vergeten. Het winkeltje is klein, maar gezellig en heeft veel keus. Niet overslaan dus!

Eve in Paradise. Omdat het sluitingstijd was, konden we geen bezoekje meer brengen aan Eve in Paradise die vlak naast Kiwi zit (op de hoek). Dit is een duurzaam Duits modemerk met filialen in Hamburg (2) en Hannover. Alle kleren en accessoires worden gemaakt uit duurzame materialen. Het is niet 100% vegan (ze gebruiken wol en zijde). Wij zijn verder niet bekend met het merk maar ze hebben een online shop op de website voor als je nieuwsgierig bent geworden.

Hannover green shopping

Onze buit

 

Adressen in deze blog:
Greenality, Osterstrasse 1 (centrum)
Fairkauf, Limburgstrasse 1 (centrum) Meerdere filialen in de stad, waaronder Linden
Oxfam, Karmarschstrasse 38 (centrum)
Backyard Store, Andreasstrasse 4 (centrum)
UVR Connected, Davenstedter Strasse 8 (Linden)
Biologisch, Stephanusstrasse 10 (Linden)
Eins Bio Fair, Lichtenbergplatz 8 (Linden)
Lola – Schöne Dinge, Lichtenbergplatz 3 (Linden)
Allerweltsladen, Limmerstrasse 44 (Linden)
Nature’s Food, Limmerstrasse 80 (Linden)
Frau Schröder, Kötnerholzweg 33a (Linden)
Maas Natur, Lister Meile 29a
Kiwi, Sedanstrasse 36
Eve in Paradise, Gretchenstrasse 9a

 

Bonustip!

Hannover green shopping bonus flea market

Iedere zaterdagochtend is er vlooienmarkt aan de Leine in het centrum (ook in de winter) bij de 3 nana’s.

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!