Juni is voorbij gevlogen!

Prinsentuin groningen not so stuffy
Ook juni bracht ons fijne zonnige dagen. Heerlijk, de zonnestralen op je gezicht en de warmere temperaturen. Tijdens ons tripje naar Timisoara liep de temperatuur zelfs op tot 37 graden in de schaduw. Iets te veel van het goede misschien, maar dat mocht de pret niet drukken. Heb jij er al een weekendje weg of misschien wel je zomervakantie op zitten? Juni was voor mij (Anneloes) ook de maand van werken, veel sporten, zoeken naar een leuke (online) opleiding, lekker rommelen in de keuken en andere leuke (en minder leuke) dingen.

De Not So Stuffy highlights:
In juni hebben we een start gemaakt met de planning van een event in het najaar. De invulling is nog niet geheel rond dus we kunnen er nog weinig over zeggen. En tussen het bloggen (en andere dingen) door proberen we onze nieuwe website vorm te geven. Dat vinden we toch lastiger dan gedacht want hoe kies je nu een theme en een lay-out die helemaal past bij wat jij wilt overbrengen aan je publiek? En wat leest aangenaam? Lastige beslissingen waarbij we zeker wel wat hulp kunnen gebruiken. Dus heb jij tips of ken je iemand die ons hierbij kan helpen (uiteraard betaald) laat het ons dan weten!

Tape, Arnhem, juni 2017

Samen op pad:
Soms voelen we ons zo gezegend: al die daguitstapjes en reizen die we maken. Wow. Zo nu en dan is het goed om daar bij stil te staan, bij wat voor positiefs er op ons pad komt. Toch?
– Begin juni gingen we een paar uur op ontdekking in Arnhem. Leuke stad om eens een kijkje te gaan nemen.
– Eind juni stond een stedentrip naar Timisoara (Roemenië) op de agenda: wauw, wat een verrassende bestemming! Binnenkort kun je onze eerste blog over deze stad lezen op onze website.

Leesvoer:
– Janet las het zevende (en laatste?) boek van de Frida Klein reeks van Nicci French: “Eigenlijk ben ik wel zat van de jacht op Dean Reeve maar als je eenmaal begonnen bent dan is het ook wel verleidelijk om tot het einde door te lezen…” Lyrebird van Cecelia Ahern kwam voorbij (“Ik lees Engelstalige boeken over het algemeen in het Engels”) en Selfies van Jussi Adler-Olsen. Nu aan het lezen: Weird in a world that’s not van Jennifer Romolini en Do less, get more van Shaa Wasmund.
– Net als in de maand mei, las ik in juni vooral boeken van Ake Edwardson. De Erik Winter reeks heeft me in de ban. Enne, sommige boeken uit deze reeks blijken verfilmd: Inspector Winter.

Kijkvoer:
– Janet keek op een vage website het vierde seizoen van Velvet in het Spaans en zonder ondertiteling. Dat ging verrassend goed, zei ze. Dat mag ook wel na zoveel jaren Spaanse les. Trouwens, Netflix: Waarom duurt het zolang tot jullie seizoen 3 en 4 toevoegen?
Aan het begin van de maand heeft Janet de Zweedse thrillerserie Modus gekeken op Netflix. Een absolute aanrader!
– Ik werd meegelokt naar de bioscoop en keek Pirates, dead men tell no tales (Salazar’s Revenge 2017). Best oké vermaak, maar zeker geen topfilm.
– Girlboss stond op mijn lijstje om te kijken. Na 3 afleveringen heb ik de moed opgegeven, het wist me niet te boeien.
– The fury of a patient man. Deze film keken we in de bioscoop, aangetrokken doordat het Spaanstalig was. Helaas, geen aanrader.

Lunch, Bio Fresh, Timisoara

Eten en drinken:
– Janet ging met een paar vriendinnen weer eens eten bij Bla Bla in de stad: “Lang niet geweest en blijft erg lekker!” Verder koopt ze nog steeds iedere nieuwe ijssoort die ze kan vinden in de supermarkt. Dit keer pindakaas cornetto’s (in samenwerking met Calvé) en het vegan framboosijs van Swedish Glace.
– Tijdens ons verblijf in Timisoara hebben we vaak ‘buiten de deur’ gegeten. Het lekkerste drankje was een frappé: een soort ijskoffie. En tot mijn verbazing was een plantaardig en rauw ‘pasta’gerecht bij Bio Fresh mijn favo eten in Timisoara. Fris, heerlijk op smaak, verse ingrediënten en perfect passend bij de zomerse temperatuur.
– Favoriete drankje van Janet als ze thuis is: een zelfgemaakte ijsthee van een liter afgekoelde ijsthee met stukjes bio-citroen, gember en blaadjes munt met een heel klein beetje ahornsiroop. In de koelkast een paar dagen houdbaar. En ook lekker: een kopje espresso laten afkoelen, aanvullen tot 200 ml met plantaardige kokosmelk en een beetje ahornsiroop (of siroop met een smaakje) naar smaak. Nog lekkerder: een bolletje (vegan) vanille- of kokos)ijs erin.
– Aangename verrassing voor Janet: het Trader Joe’s plantaardige kokosijs bij Aldi en dan vooral in de smaak chocola: “Ben niet dol op chocoladeijs maar dit doet me denken aan bounty, mmm!”
Resto VanHarte bij Bie de Buuf in de Oosterparkwijk wordt zeker een plek om vaker te eten voor bijna niks (3-gangen €7!).

Bie de buuf resto van harte diner

Hoofdgerecht bij Resto VanHarte


Shop avonturen:
– Janet: kocht 2 basic tops en een T-shirt uit de duurzame collectie van We Women en een tweedehands top in Timisoara. Ook vond ze een mooie vintage hanger in Timisoara.
– Janet had gehoord dat ZARA ook een soort ‘Conscious’-collectie  à la H&M had uitgebracht (duurzamere collectie), dus stonden we halverwege juni bij de ZARA in Groningen. Daarnaast scoort ZARA een C op rankabrand en is het (mede daardoor) onze ‘uitzondering op de regel’-winkel. Ik kwam ernstig in de verleiding om deze toffe bloemerige jumpsuit te kopen… Niet gedaan.
– Verder keken we die dag bij de bio-collectie van We Women (die zich overigens heeft aangesloten bij een fair en duurzaam initiatief waarbij ze binnen 5 jaar helemaal eerlijk en groen willen zijn. Top!) en bij Mango (scoort maar een D) naar de groene collectie.
– Bij C&A bekeken we de shirts van de nieuwe Cradle to Cradle collectie. Ze zijn van bio-katoen en kunnen volledig gerecycled. We kochten beide een ander model: fijn materiaal, ideaal voor de zomer en een prettig prijsje (€7-€10).

Audio:
– Janet luisterde de podcast-aflevering van Jessica Murnane met Britse Ruby Warrington van The Numinous en schrijfster van het boek Material Girl, Mystical World over het niet (willen) krijgen van kinderen en het interview van Katie Dalebout met Danielle LaPorte – ik hou van interviews met LaPorte, erg inspirerend!

Theetuin Prinsentuin

Leukste ontdekkingen:
– Janet: “Dat Roemenië gewoon een heel tof land is! En dat OOTD’s fotograferen op een leuke locatie op reis a) veel sneller gaat en b) veel minder ongemakkelijk is omdat mensen je daar toch niet kennen.”
– Marcel’s Green Soap (te koop bij WAAR)
– Het Theehuis in de Prinsentuin in Groningen – perfecte terugtrekplek midden in de stad met leuke kaart.
– Ik ontdekte dat mijn tegenzin voor rauw plantaardig eten misschien wat onterecht is. Mede door een heerlijke plantaardige rauwe lunch in Timisoara denk ik dat het juist op warme zomerse dagen lekker is om voor zulke gerechten te kiezen.

Instagramfoto met de meeste likes in juni:

Wat bracht de maand juni jou allemaal? Heb jij tips voor andere mensen of voor ons? Laat het ons weten onder deze blog!

 

Bonus!
Op de website van Isabel, De Hippe Vegetariër, kun je sinds maart van dit jaar blogposts van ons lezen over leuke vega adressen in Groningen. In mei heeft ze ons artikel over De Herbivoor online gezet. Gauw lezen dus!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!