Onze 5 favoriete ijskoffies in Groningen

Het is weer die tijd. Die tijd van het jaar. Zomer. Blauwe luchten. Warme dagen. Zon. Heerlijk veel uren licht. Extra energie. En, niet geheel onbelangrijk: het is de beste tijd voor fijne drankjes op terrassen. Naast een lekkere Fentimans, Fritz of huisgemaakte ijsthee is bij ons ijskoffie ook favoriet. En waar we die dan het liefste drinken in Groningen? Dat vertellen we je in dit artikel: 5 van onze favoriete ijskoffies en waar je die kunt vinden. En jaja, ook in dit artikel vind je weer een bonus, deze keer voor de mensen die wel in zijn voor een heerlijk koud drankje maar liever geen koffie drinken.

In geheel willekeurige volgorde:

  • In de Poelestraat, 1 van de uitgaansstraten van Groningen, vind je Het Concerthuis. Vorig jaar hadden ze een fijne ijskoffie met een originele twist op de kaart staan. Die twist maakte het voor mij 1 van de lekkerdere drankjes in de stad: een vleugje sinaasappelsmaak door de toevoeging van een schijf sinaasappel. Zo lekker! En ook nu is dit lekkere drankje verkrijgbaar bij Het Concerthuis. Even aangeven dat je de ijskoffie met sinaasappel wilt, met het kannetje rietsuikersiroop er naast zodat je zelf een zoet accent kunt toevoegen als je dat wilt.

  • De meest simpele ijskoffie, maar zeker niet minder lekker, vind je bij Wadapartja aan het Zuiderdiep. Gewoon: koude koffie met (opgeschuimde) melk en eventueel een zoete toevoeging naar smaak. Janet was hier minder gecharmeerd van. Die kan meestal wel een suikerkick gebruiken. Eén van haar favorieten is dan ook…
  • De ijskoffie die ze serveren bij de Theeschenkerij in de Prinsentuin. De eigenaresse van de Theeschenkerij vertelde ons dat deze ijskoffie iedere zomer bij veel mensen favoriet is. Er gaat ook wat vanille-ijs. Superlekker! (introfoto)

 

  • Feel Good in De Oude Kijk in ’t Jatstraat heeft de beste kokosijskoffie ooit (standaard vegan!) dus deze willen we je echt niet onthouden: Janet is er enorm fan van. Een beetje tropisch door de kokos, niet al te zoet en erg lekker!
    Zowel Feel Good als Wadapartja tipten we je ook al in de blogpost over 3 van onze favoriete lunchzaken in Groningen.

 

  • Een drankje dat je zeker een keer geproefd moet hebben is een cold drip. En er is niemand anders in Groningen die dit drankje lekkerder klaarmaakt dan Gerben, van Black & Bloom (ook in De Oude Kijk in ’t Jatstraat). Cold drip is een mix van vers gezette koffie met bijvoorbeeld tonic of ginger ale en ijsklontjes. Een wat bijzondere combi, maar oh zo lekker en verfrissend op een warme zomerse dag. Black & Bloom heeft ook een klein terras dus je kunt er lekker buiten zitten. Daarnaast serveren ze ook reguliere ijskoffie.

 

Janet aan de ijskoffie van Tim Horton in Canada

In de bonus!
Heb je liever een ijskoud drankje zonder koffie? Dan is MasMas misschien het perfecte adres voor jou. De jongens van MasMas weten de meest goddelijke frappas te maken in allerlei geweldige smaken. Dit drankje is niet voor niks hun ‘signature’ drankje, zeker een keertje gaan proeven! Janet is dol op de oreo variant. Let op: het zijn wel calorieënbommetjes, maar zo nu en dan kan dat best toch ;-)

 

Op ons nog te proeven lijstje staat bovenaan de ijskoffie van het café van het Grand Theatre. Wat is jouw favoriete zomerse (koffie)drankje en waar kunnen we die vinden? Leuk als je jouw favoriet met ons deelt!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!