De beste dingen van juli

Volgens mij is het nog geen enkele zomer in Nederland zo relatief warm geweest (meestal is het wel tussen de 20 en 21 graden) in combinatie met zoveel regen. Ik ben serieus aan het overwegen zo’n mooie regenjas aan te schaffen, die eventueel ook als jas kan. Eentje die niet plakkerig en warm wordt maar een aangename die er stylish, uitziet (volgens Anneloes kan dat niet, haha). Ik zit te denken aan Rains maar de mooiste die ik heb gezien is van Agu (de Storm Silda) en die is volgens mij niet duurzaam. Heeft iemand nog tips voor een leuke?

De Not So Stuffy highlights:
Inmiddels is er iemand met onze nieuwe website aan de slag. We hebben contact gelegd met iemand via de website fiverr.com. Daar kun je allerhande klussen uitbesteden aan de juiste mensen. Dit is de eerste keer dat we ermee werken, en ook met iemand die we alleen ‘spreken’ via berichtenverkeer. We houden je op de hoogte van onze ervaringen.
Het lijkt ons leuk om andere groene bloggers te ontmoeten. Ben jij een groene blogger en heb jij daar ook zin in, laat het ons dan zeker weten!

Terras verscholen in het groen bij Café Grunstreifen in Oldenburg

Samen op pad:
Halverwege juli stond er een dagje uit op de planning met de heren van Dandy & The City en OogstGroningen. De bestemming werd Oldenburg en ’s avonds Bad Zwischenahn, een meer op zo’n 15 kilometer afstand van Oldenburg. Zodra we de grens passeren overvalt ons altijd een beetje een vakantiegevoel. En terrasjes in een weelderig begroeide achtertuin of aan een meer zijn ook niet verkeerd. Heerlijk, zulke relaxtijd in aangenaam gezelschap.
Op een regenachtige zondag besloten we toch maar weer eens een boswandeling te maken (in plaats van ons steeds tegen te laten houden door het wisselvallige weer) (foto intro). We startten in Anloo (bij Zuidlaren) en liepen, deels in de regen en deels in de zon, een mooie (erg historische) route door aardappelvelden, heide en veel bos met grafheuvels, karsporen, hunnebedden. Onderweg zagen we in de verte ook een schaapsherder met zijn kudde. We hebben zoveel heerlijke geur opgesnoven dat we wel weer een paar dagen vooruit kunnen.

Leesvoer:
Janet las het derde en laatste deel van de trilogie van Santa Montefiore over Kitty, Bridie en Celia, in Ballinakelly, een dorpje aan de kust in het zuid-westen van Ierland. Jammer dat de avonturen nu ophouden!
Leesvoer was verder voor Janet ‘Jij bent een bad-ass’ van Jen Sincero (aanrader!).
Anneloes las het laatste deel van de Erik Winter reeks. Ook vond ze eindelijk tijd om van de enorme stapel tijdschriften 2 uit te zoeken en te lezen: ZIN en het Duitse blad Slow. Die laatste had ‘hyggeligkeit’ als thema, een populair onderwerp lijkt het gezien hoe veel er over geschreven wordt. Oh ja, ook de Kampioen (jaja, beetje burgerlijk saai misschien) bladerde ze door, op zoek naar een leuke aanbieding voor een paar daagjes weg in augustus. Tips iemand?

Kijkvoer:
Voor Janet was het de maand van de docu’s: Embrace, What the health, Chasing Coral en de film To the bone. Ook een aanrader!
Anneloes keek naar Embrace, What the Health en de film To the bone (To the bone vond ze nogal een tegenvaller). Ook de serie 13 reasons why kan afgevinkt worden op haar lijst: aanrader!

Eten en drinken:
-In Oldenburg dronk Anneloes bij Heimathaven een superlekkere iced (spicy) chai latte. Dit adresje is ook een aanrader voor de liefhebbers van taart trouwens, Janet at hier een lekkere peer-grapefruit-pistachetaart.
-Janet maakte rijst-moerbeiballetjes uit het nieuwe boek van Kyra de Vreeze, Vegan. Op de dag zelf vindt ze ze lekker, maar wel te zacht. Als je ze laat liggen worden ze een beetje bitter, helaas.
-Voor een blog over de beste ijskoffies in Groningen werden er daarvan nog enkele genuttigd. Die van Het Concerthuis met sinaasappel en rietsuikersiroop was voor ons beide winnaar.
-Chocola van het Duitse merk GeWe is te koop bij de beter gesorteerde Wereldwinkel (zoals die in Grunn). Diverse smaken zijn vegan. Echt een aanrader!!
– We love de broodjes van Rose Des Sables in de Nieuwe Boteringestraat. Meenemen en opeten op de trappen van de Grote Markt!

Shop avonturen:
Juli was een rustige maand op winkelgebied. Anneloes heeft wel even een bezoekje gebracht aan KokoToko om de Komodo sandaaltjes in het echt te bekijken en even te passen. En ze zijn leuk! Dus als je nog op zoek bent naar leuke sandaaltjes, neem dan zeker even een kijkje bij KokoToko in de Oosterstraat! Ook overweegt ze een mooi hemdje van Armed Angels te kopen. Maar beide aankopen moeten even wachten totdat er weer wat budget beschikbaar is.
Janet shopte bij de kringloop een streepjes T-shirt met een knoop aan de onderkant en een korte broek in spijkerstof look maar deels van linnen. Die gaat in september mee naar Griekenland (normaal gesproken is ze geen fan van korte broeken…).

Audio:
Follow the sun van Xavier Rudd werd gebruikt als afsluiter voor de film To the bone. Het werd gezongen door Caroline Pennell. Ik ben er nog niet over uit welke versie ik nu de mooiste vind. Misschien zijn ze niet te vergelijken. Luister zelf…

 

Leukste ontdekkingen:
– Dit lijkt me echt geweldig voor als ik last zou hebben van slapeloosheid: de film Baa Baa Land, 8 uur lang schapen kijken die niks doen…
– Wiervissen (in het Engels weedy sea dragons). Kwamen voor in de docu Chasing Coral. Lijken een beetje op zeepaardjes. Wat een leukerds! Zou bijna willen leren duiken… En naar Australië vliegen.
– WeCycle. Ik vroeg me af wat ik met mijn batterijen, oude telefoons en gloeilampen moest en op deze site kun je inleverpunten (voor recycling) bij jou in de buurt vinden.

Instagramfoto met de meeste likes (99) in juli:

 

Juli was voor ons een rustige zomermaand. Het is hoogseizoen, de kosten voor tripjes en vakanties stijgen in deze periode de pan uit. Meestal zijn wij in deze periode dan ook gewoon in Groningen te vinden. Wat heeft de maand juli jou gebracht?

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!