Vega eten in Hannover (Duitsland)

Wij bezochten onlangs Hannover; Een veelzijdige Duitse stad, waar best weinig toeristen komen. Of het ook veelzijdig is als het gaat om vegetarisch en plantaardig eten was natuurlijk maar de vraag. We gingen op onderzoek uit en in deze blogpost tippen we je de leukste adressen.

Een stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder leuke adressen om te eten en te drinken. Zoals je vast wel weet is Janet altijd in voor een taartje of iets anders lekkers en ik drink graag ergens koffie. In Hannover waren daar meer dan genoeg leuke opties voor. Wij tippen je 3 leuke zaakjes.

  1. Onze gids tipte ons voor vegetariërs en vegans Café Centrum, in de hippe en alternatieve wijk Linden. Tijdens onze rondleiding trakteerde hij ons daar op een drankje en gebak. En inderdaad, op de menukaart stonden leuke vega opties. Het interieur was ook precies naar onze smaak: oude hangstoelen en bruine houten tafels. Je waant je hier weer even terug in de tijd. De drankjes (warme chocolademelk en chai latte) en het gebak (chocolade soufflé en worteltaart) gingen er in als zoete koek, lekker! Wat we jammer vinden is dat het leukste (en ook meteen het grootste deel) van dit café voor rokers vrijgesteld is.
  2. Café Glücksmoment, wat een leuke naam hè?! En een geluksmomentje was het: dit zaakje is zeker een aanrader.  Je vindt hier leuke drankjes en heerlijke taart. Echt, de aardbei-citroentaart was om je vingers bij op te eten en het had weinig gescheeld of we hadden er een 2e stuk van besteld. Ook de drankjes waren prima: een latte macchiato en een ijskoffie. Het interieur is best leuk: houten tafels, mooie lange zitbanken langs de muur, brocante-achtige details. Niet helemaal mijn smaak, maar er hing een gezellige sfeer en de medewerkers waren vriendelijk.
  3. Café Bar hadden we niet op ons lijstje staan. We liepen er toevallig langs en het leek ons een leuk adres. Dat klopte. We hadden dorst en het was hoogste tijd om even uit te rusten. Janet ging voor een Fritz meloen en ik bestelde een chai latte. Best lekker hoor, de chai latte, maar we zijn natuurlijk onwijs verwend met de heerlijk pittige chai latte die Anne van Bij Britta in Groningen altijd voor ons maakt. Het citroentaartje viel in de smaak: lekker fris en niet te zoet.


Naast koffie en gebak hadden we rond lunchtijd natuurlijk ook zin in iets te eten. Naast een falafel wrap to go op het station, besloten we op aanraden van een medewerker in ons hotel naar Love it Healthy te gaan. Dit zit gevestigd in een soort koopgoot, zoals we dat bijvoorbeeld in Rotterdam ook kennen. Gezellig is het niet, het is vooral een zaak waar je je lunch kunt afhalen. Maar lekker was ons eten wel! Het ‘gort met groene asperge’-gerecht namen we mee naar onze hotelkamer en is tot de laatste kruimel opgegaan. Yummy! Als vegan heb je hier leuke opties en er is ook keus voor de alleseters onder ons.

Voor het avondeten hebben we 2 tips voor je: een burgertentje en een Syrisch restaurant.
– 100 % vegan is Burgernah, ook weer te vinden in de wijk Linden. Heerlijke burgers te bestellen als een broodje burger of met een lekkere salade. Opvallend vinden we het, dat vegan eetadresjes vaak focussen op fast food. Jammer, maar ondanks dat we daar soms een beetje op mopperen vinden we het stiekem soms ook wel leuk een lekkere burger en patatten te eten hoor. Burgernah zit gevestigd in een mooi hoekpandje, het interieur is simpel, de medewerker supervriendelijk en het eten was lekker. Aanrader als je zin hebt in een wat snellere en simpele hap.

– Syrisch restaurant Al Dar stond op onze lijst met potentieel geschikte adressen om te gaan eten. Een medewerker van ons hotel was zo sympathiek om voor ons een tafel te reserveren. En wat bleek; dat was nodig want het was er superdruk, alle tafels waren vol en het was een komen en gaan van mensen. Da’s meestal een goed teken, toch? De mezze (allemaal kleine gerechtjes, geserveerd met platbrood) lachten ons toe dus daar gingen we voor. Een feestje voor onze smaakpapillen, al die verschillende hapjes, heerlijk! De falafel was zo lekker dat we er een 2e bordje van hebben besteld. Het handige aan de Midden-Oosterse keukens is dat veel gerechten op groente gebaseerd zijn. Als vega eter heb je daardoor bij zulke restaurants meestal keus te over, zo fijn.

Deze Duitse stad heeft nog veel meer leuke caféetjes en restaurants, waar ook de vega eters onder ons terecht kunnen. Het waren in elk geval te veel adressen om in 3 dagen tijd uit te proberen. Ben jij toevallig al eens in Hannover geweest? Wat zijn jouw favoriete adresjes?

 

 

 

 

 

Bonus foto’s!

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!