Bespaartip voor vakanties: heb jij dit al eens geprobeerd?

Walking from East London to Canary Wharf

Het liefst gaan we zo vaak mogelijk op reis: kort, lang, een stad, een rondreis, een relaxvakantie… Maar onze budgetten zijn niet voldoende toereikend om te gaan zo vaak als we willen. Daarom kijken we altijd naar goedkopere opties zodat we vaker kunnen. Het is natuurlijk handig je bestemming aan te passen aan de aanbiedingen van dat moment. Maar waar we ook fan van zijn is overnachten bij familie, vrienden of kennissen die op een leuke plek wonen of huizenruil.

 

Deze foto en de introfoto zijn beide gemaakt tijdens onze wandeling naar Canary Wharf. We waren enorm fan van deze waterrijke woonbuurt waar we doorheen liepen.

Bij voorkeur trekken we gezellig samen in een huis dat tijdelijk leeg staat doordat de bewoners op vakantie of op reis zijn. Het leegstaande huis wordt dan ons vakantieplekje. Dit hebben we vooral vaak gedaan met de woningen waarin mijn broertje woonde in Londen. Toen hij met z’n toenmalige vriendin een paar weken naar Argentinië ging, verbleven wij maar liefst 10 dagen in hun huis. Dat was voor mij de beste Londen-trip ooit. We hadden alle tijd de wijk (Oost-Londen, vlakbij Brick Lane) te verkennen en zijn zelfs lopend naar Canary Wharf gegaan, omdat we toch tijd genoeg hadden en we bedachten dat we misschien nog meer geld konden besparen door te lopen, in plaats van het OV te nemen. Zelfs de auto had een gratis parkeerplaats bij een vriend van mijn broertje, die nog een plaats over hadden in de parkeerkelder. Ideaal!

Canary Wharf, Londen

Canary Wharf bereikt!

Terwijl ik dit schrijf, logeer ik bij mijn broertje in Den Haag. Er is nog een extra slaapkamer en daar mag ik wel een aantal nachtjes logeren. In (onafgesproken) ruil doe ik boodschappen, maak ik wel eens iets schoon en kook ik lekkere maaltijden. Als ik overdag in huis ben, ben ik toch alleen. Perfect! Het is ook een mooie gelegenheid met vrienden af te spreken die ver van Groningen wonen en om even in een andere omgeving te zijn. Daarnaast hou ik van de zee, de geur van de zee, het geluid van de zee… dus Den Haag is perfect.

Toen mijn broertje uit Oost-Londen verhuisde, woonde hij op de benedenverdieping in Orme Court naast Hyde Park.

Ken je niemand in wiens huis je kunt logeren of wonen al je familie en vrienden dichtbij? Dan kun je overwegen om aan huizenruil te doen. Daar zijn diverse sites voor. Je komt tot een overeenkomst met de mensen met wie je gaat ruilen over wanneer jullie in elkaars huis gaan. Voordeel van huizenruil is dat je van elkaars huis gebruik maakt, dus dat je de gasten die in jouw huis verbleven ook beter leert kennen. Kies wel mensen die ongeveer hetzelfde met hun huis en spullen omgaan als jij met de jouwe, dan komen er de minste problemen van de ruil.

Orme Court, Londen

De locatie van Orme Court is top.

Oud & nieuw in Londen

En lukt woningruil niet? Dan is er nog AirBnB. Daar kun je jouw huis opzetten en met het verdiende geld in de periode dat jouw huis verhuurd is, in een andere AirBnB gaan zitten. Dan ben je nog steeds goedkoop uit.

Heb jij interesse in woningruil? Met wie zou je dan willen ruilen? Weet jij nog websites of organisaties die huizenruil vergemakkelijken? Of heb jij nog een tip om aan een ruiladres te komen? Wij zijn benieuwd!

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!