Vegan uit eten in Groningen

Een dagje naar Groningen? Je kent vast wel de bekende vegan hotspots van Groningen zoals Anat (ontbijt, lunch, koffie en taart), de Herbivoor (lunch en op donderdag avondeten), de vegan supermarkt (waar je ongetwijfeld inkopen gaat doen) en het goede vegan aanbod van Het Concerthuis. Maar wat nou als je ’s avonds uit eten wilt en er ook niet-vegan vrienden bij zijn die even geen zin hebben in een plantaardige maaltijd? Dan heb je iets aan onze tips. Bij deze 5 restaurants kun je gewoon naar binnen stappen zonder eerst te bellen over je eetwensen en kan iedereen in je gezelschap eten wat hij wil. Genietze! 

Vegan samosa salad at Kult, Groningen

Vegan maaltijdsalade met groentesamosa’s bij Kult

Tip 1: Café-bistro Kult
Pas onlangs door ons ontdekt en wij zijn enorm fan. Hier kan de vegan zijn hart ophalen. En de kaas-, vis- of vleeseter ook. Van lekkere drankjes (maté, Fritz, chai…) tot het toetje (vegan tiramisu) en als hoofdgerecht kies je misschien wel voor de geweldige vegan notenfondue. Mmmm!
Locatie: Steentilstraat 36-1, Groningen

buurman en buurman NSS

Vegan pizza bij Buurman & Buurman

Tip 2: Buurman & Buurman
Als je ontzettend veel zin hebt in goede pizza, dan ga je naar Buurman & Buurman. Ook de drankjes zijn erg 2017. Dit gezellige zaakje, waar maar weinig plek is in de winter en waar je in de zomer buiten kunt zitten aan picknicktafels, zit aan de rand van het Noorderplantsoen en is altijd druk. Wel van te voren reserveren dus als je op een niet zo fraaie dag gaat. Afhalen is ook mogelijk.
Locatie: Rodeweg 6, Groningen

Vegan dessert proeverij bij De Oude Gasfabriek

Tip 3: De Oude Gasfabriek (zie ook introfoto)
De Oude Gasfabriek vind je in het Ebbingekwartier, het nieuwste, en rauwste, stuk ‘centrum’ van Groningen, waar je vooral goed kunt eten. De Oude Gasfabriek denkt aan iedere eter en heeft voor vegans een fantastische kaart. De koks zijn begaan en de toetjes subliem. Absoluut een aanrader!
Locatie: Langestraat 66, Groningen (achter The Student Hotel)

Aan de vegan burger bij Wereldburgers

Tip 4: Wereldburgers
Een duurzaam hamburgerrestaurant dat grotendeels biologisch is en al zijn producten zelf maakt? Dan ben je bij Wereldburgers naast de Aa kerk aan het goede adres. Er is keus uit 3 vegan burgers. En na is er vegan taart of professor Grunnschnabel ijs. Perfect toch?
Locatie: A-kerkhof 43, Groningen

De vegan lunch van Pernikkel

Tip 5: Pernikkel
Wij komen graag voor het ontbijt bij Pernikkel. Of voor de lunch. Of het avondeten. Er is een veganistische borrelplank beschikbaar, er is altijd een veganistisch hoofdgerecht en een salade en de kaart wisselt wekelijks. Tof interieur en voldoende ruimte om zo maar last minute binnen te lopen.
Locatie: Aweg 2, Groningen

 

 

Bonustip:

Voilà

Voila smaakt van gang 1 tot gang 6 als een Michelin ster restaurant, maar is het niet. Absoluut 1 van de toppers in Groningen. Wel in een iets hoger prijssegment. En bij deze moet je bij uitzondering wel van te voren aangeven dat je vegan wilt eten. Genietze! Locatie: W.A. Scholtenstraat 39, Groningen

 

Laat wat van je horen

*

error: Content is protected !!