Over ons

Wij zijn goede vriendinnen en beide woonachtig in de stad NSS ladies Groningen. Janet heeft Communicatie gestudeerd, een aantal jaren in de journalistiek gewerkt en daarna een zelfhulpboek geschreven over positief leven met een chronische ziekte (Scriptum Psychologie, 2010). Ze houdt van onderzoek doen, schrijven en reizen.
Anneloes is van oorsprong maatschappelijk werker en heeft een achtergrond in (account)management. Ze is sterk in organiseren. Naast dat ze een echte regelneef is, schrijft en reist ze ook graag.

We zijn al bevriend sinds we elkaar tijdens een studie Spaans in Sevilla (Spanje) in het najaar van 2012 ontmoetten en vullen elkaar goed aan mede doordat we zo verschillend zijn. Daarnaast zijn we beide pietlutten wanneer het op tekst aankomt.

We houden allebei van vintage shoppen (zowel voor in huis als kleren), koken en bakken (vegetarisch en vegan – en zijn dol op potlucks), lezen, psychologie en reizen. Ook geven we om onze planeet en de mensen daarop en om die reden kopen we eigenlijk alleen maar duurzame, eerlijke en biologische producten voor zover ons budget dat toelaat. In Groningen pakken we meestal de fiets of lopen we. Als we op reis gaan, bedenken we uiteraard wat de duurzaamste manier van reizen is.

In Noord-Nederland zijn we regelmatig op pad om veel toffe adresjes te bezoeken (waarover je meer kunt lezen op de site) en geven we je tips voor leuke dagjes uit. De 3 noordelijke provincies hebben zoveel te bieden en naar ons idee wordt dat nog te vaak over het hoofd gezien.

Bij onze buitenlandse trips letten wij op het groene aspect én op het budget. Als we stedentrips maken, gaan we graag op zoek naar groen – veggie en vegan eten, tweedehands winkels, biologische kleren en producten en diensten, handgemaakt en natuurlijk fair trade. Niet alleen voor Not So Stuffy, ook omdat we daar zelf zoveel blijer van worden. Not So Stuffy brengt ons vooral heel veel plezier, leuke contacten en een open geest. We hopen dat we je inspireren en op ideeën brengen. Veel leesplezier en we vinden het onwijs leuk om iets van je te horen!

Op Not So Stuffy lees je onze eigen meningen. Die zijn soms best uitgesproken. We zijn graag eerlijk. Vergeet niet dat het maar ‘een mening’ is. We zijn onafhankelijk in onze blogs. Als we een advertorial of gesponsorde post (dat gebeurt zelden) schrijven dan staat dat duidelijk vermeld en schrijven we nog steeds onze eigen meningen.

 

 

 

3 vragen aan ‘Not so stuffy’-Anneloes …

1. Je hebt één compleet lege, vrije dag voor de boeg. welke 3 dingen ga je het liefst doen?
Een wandeling maken, dat ene boek wat ik al tijden dolgraag wil lezen lezen, inspiratie opdoen voor de ‘inrichting’ van m’n balkon.
2. Hoe ziet je ideale vakantie (of stedentrip) eruit?
Combi van ontspanning, zee en strand, veel buitenlucht en zon, cultuur en zalig eten. Verder laat ik me graag inspireren door wat er op m’n pad komt.
3. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten en waar at je het?
Ik kan niet kiezen!!  De gerechten bij Terre a Terre in Brighton (UK), het eten in Rome, de pizza ‘op de berg’ aan de bloemenrivièra, Tibits in Londen is top, de vegan snackbar in Berlijn, Der Brennessel in Dresden …
Janet: En misschien ook Califa Tapas in Vejer de la Frontera? ;)
Anneloes: Jaaaaaaah! En Arte y Sabor in Sevilla natuurlijk ook.

3 vragen aan ‘Not so stuffy’-Janet …

1. Wat/wie heeft jou in je leven tot nu toe het meest geïnspireerd?
Mensen die mooie dingen doen, zoals Ghandi en Moeder Teresa. Door haar wilde ik op mijn twaalfde ‘ontwikkelingswerker’ worden. Door de omstandigheden (‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’ – John Lennon) is dat niet mijn ‘carrière’ geworden maar nog steeds ben ik een idealist en een dromer en word ik geïnspireerd door het goede en mooie.
2. Welk land/welke vakantie heeft je tot nu toe het meest verrast (en waarom)?
Ierland. Ik ga het liefst op zonvakantie (vanwege het gebrek aan warme (droge) dagen in Nederland – ik zou in Sevilla willen wonen) en vind een beetje natuur op vakantie leuk maar dacht meer van de grote stad te zijn. In Ierland was het niet warm, maar zo groen en zo overweldigend mooi! De dorpjes waren kleurrijk, de mensen supervriendelijk, de sfeer goed, het eten lekker … Ik had nooit gedacht dat juist die vakantie voor mij de absolute topper zou zijn. Het past gewoon totaal niet in het plaatje waarvan ik het meest dacht te genieten.
3. Welk gerecht vind je de grootste uitdaging (of heb je bijvoorbeeld nog niet aangedurfd) om zelf te maken (en waarom)?
Kaneelbroodjes lijken me nogal bewerkelijk, hoewel mijn NSS-vriendinnetje ze heel goed kan maken. Sowieso zie ik in het bakken van sommige dingen de grootste uitdagingen (ook vanwege het vele kneden) maar ik ben ook wel weer zo dat ik alles een keer wil proberen!
error: Content is protected !!